Неуредени финансови отношения е водещият мотив за убийството на 46-годишната

...
Неуредени финансови отношения е водещият мотив за убийството на 46-годишната
Коментари Харесай

Неуредени финансови отношения е водещият мотив за убийството в София

Неуредени финансови връзки е водещият претекст за убийството на 46-годишната Станка Марангозова в столичния квартал " Младост ", заяви Министерство на вътрешните работи. Има данни, че дамата, която има престъпни регистрации за измами, е била изнудвана от свои жертви в предишното. Йоана Миланова следи тематиката.


Въпреки че към този момент има водещ претекст за убийството, полицията продължава да работи и по други версии, в това число и персонален претекст.

Името на убитата Станка Марангозова е обвързвано със случаи на финансови измами. Тя има регистрации за този тип закононарушения в Министерство на вътрешните работи, потвърдиха още през вчерашния ден от полицията. Това, което научихме, е, че в Районния съд в София има заведени няколко каузи против нея, които още не са завършили. Едното е за машинация, а заведената искова молба е на стойност над 1 400 000 лв.. Другите са заведени от банки, на които жертвата е дължала пари.

От Специализираната прокуратура обаче оповестиха, че в предишното убитата жена е изнудвана от нейни жертви - част от проведена незаконна група

Гилза, открита на мястото на престъплението, посочила на полицията с какво е убита Станка Марангозова - късо, огнестрелно оръжие. В колата е открита и бяла роза, чиято символика от Министерство на вътрешните работи не се ангажират да поясняват. Според данните на полицията, в интервала 2009-2012 година дамата се е занимавала с финансови измами, вид пирамида.
основен комисар Христо Терзийски - шеф на ГДНП: Назад във времето е имало против нея много тъжби и сигнали от излъгани жители или излъгани шефове на юридически лица под претекст насърчаване на такива финансови интервенции, които да водят до огромни облаги.
По данни на профилираната прокуратура, преди време Марангозова е била изнудвана от пострадали от нейни финансови измами.

основен комисар Христо Терзийски - шеф на ГДНП: Последното досъдебно, което и сега ревизираме, е, че тя е потърпевша от лица, които я изнудват по причина за това, че тя е взела от тях 150 000 евро, с цел да ги вложи в борсови интервенции, които да доведат до по-големи облаги.
От по кое време е това досъдебното произвеждане полицията и прокуратура не конкретизират. Министерство на вътрешните работи е концентрирало напъните си за изясняване на нейната активност в последните 10 години.

основен комисар Христо Терзийски - шеф на ГДНП: Мотиви обратно във времето последните 10 години - доста, само че подобен, който да докара до вчерашното ликвидиране и покушението против нея не сме открили.
Случайно или не, съседи на жертвата в последно време забелязали чужд мъж с побелели коси да обикаля към блока.

По данни на полицията Станка Марангозова се е занимавала със счетоводство и финансови услуги на компании. Наша информация в в Търговския указател сподели, че тя е записана като шеф на компания, чието седалище е блока, в който е живеела. Предметът на активност на компанията е извънредно широкообхватен - от консултантска активност до произвеждане на аграрни артикули и планиране и строителство на здания.

Съседи споделят, че познават незадълбочено Станка и мъжа ѝ.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че следствието продължава, прави се разбор на всички доказателства, разпитват се очевидци и се търсят елементи от предишното на жертвата, които могат да имат отношение към покушението.

Припомням, че жертвата бе простреляна през вчерашния ден вечерта в автомобила си. Сигналът е подаден до 112 от мъжа, с който живеела на фамилни начала, малко преди 21 часа.
 Жена беше открита мъртва в автомобила си в София Жена беше открита мъртва в автомобила си в София
Жена е открита простреляна в колата си в София. Сигнал е подаден към 20:50 часа довечера. 46-годишната жена е открита с огнестрелна рана в главата...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР