Неуморният Кеворк Кеворкян ще зарадва почитателите си с нова книга

...
Неуморният Кеворк Кеворкян ще зарадва почитателите си с нова книга
Коментари Харесай

Кеворкян с нова книга - Великият случайник: Дори, когато си отиваше, продължаваше да лъже...

Неуморният Кеворк Кеворкян ще зарадва феновете си с нова книга - този път отдадена Кирил Петков, който той назовава " Великият случайник ".

В нея той е събрал всички свои изявления за някогашния министър председател и сегашен съпредседаател на " Продължаваме промяната ".

 

„ ВЕЛИКИЯТ СЛУЧАЙНИК “ е четвъртата книга от поредицата на
Кеворк Кеворкян „ В МЪТИЛКАТА НА ПРЕХОДА “ –
след „ ПЛЕВНЕЛИЕВ – ПРЕЗИДЕНТЪТ НАТРАПНИК “, „ ИСТОРИИ ЗА ЛИЧНОСТИ И БУБОЛЕЧКИ “, „ СУВЕНИРИ ОТ 10 НОЕМВРИ “.

В годините на Побъркания Преход ни налазиха всевъзможни одиозни видове. Кирил Петков, наименуван от своите хора Просто Киро, обаче е нещо изключително. Той в действителност е Великият Случайник, написа Кеворкян.

Но не беше наврян инцидентно във Властта.
В българската политика и гласност се появи един образец, в чието битие е доста мъчно човек да повярва, толкоз неосъществим наподобява Киро.

И този човек управляваше страната – и в случай че не беше разкаран небрежно, можеше да я подпали от четирите ѝ краища.

Тъй или другояче, той остави своя безформен отпечатък върху българската политика – и тя доста мъчно ще си възвърне някакво релативно възпитание след неговото кратковременно престояване в нея.
Онзи, който конфигурира Просто Киро във властта, явно доста е мразел България…, е безпощадната оценка на Кеворкян.

В предговора на " Великият случайник " четем:

Сигурно ще се попитате – какво, по дяволите е това „ срути “ в заглавието?
„ Сри “ е думица от неговия специфичен език. Тя е един от неговите словесни шедьоври. Отговарял на някакъв въпрос и заключил: „ Икономиката се срути в първото тримесечие “. Тръгнал да споделя „ срина “ – само че нещо го разсеяло, нахапал клетата дума и я изплюл.

Кирил Петков/ПростоКиро, най-малко в езика си, като че ли живее на подскоци.

 

Само в едно е гладко-стремителен – в лъжите. Толкова са арогантни, че започваш да се питаш, какво е нормалното положение на основателя им.

 

Понеже самият той бе фиктивен небрежно за политик/държавник, производството на измислици сякаш е неговото главно обвързване. Ако му забранят да замерва с тях българите, които той явно счита за слабоумни, това сигурно ще има пагубни последствия за него.

Отиваше си към този момент, само че продължаваше да лъже – детско и без всякакво въображение, като че ли е самичък в някаква пустота.

 

Ако някой ден се наложи Радев да потърси хероят, който дефинитивно ще трансформира България в пустота, дано има поради и Кирчо.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР