Неуместно и незаконно би било спиране на избрани депутати да

...
Неуместно и незаконно би било спиране на избрани депутати да
Коментари Харесай

Коларова: Партиите на протеста трябва да покажат как могат да управляват

" Неуместно и нелегално би било прекъсване на определени депутати да влязат в Народното събрание, без значение от коя партия са ", това сподели в предаването " Денят онлайн с Наделина Анева " по Нова Нюз политологът Румяна Коларова по отношение на концепцията да бъде попречено на народни представители от ГЕРБ и Движение за права и свободи да влязат в постройката.

Тя добави, че не трябва да се минават границите на някаква нормалност в говоренето сред обособени политически обединения.

Според нея в този момент е моментът партиите на митинга да покажат по какъв начин могат да ръководят и би трябвало да им се даде опция да образуват държавно управление.

" За да се образува държавно управление от систематична партия, е нужна поддръжка най-малко на една от протестните ", безапелационна бе Коларова.

За нея въпросите при " ИТН " са дали изобщо ще желаят да създадат държавно управление и дали могат да създадат такова.

Политологът съобщи още, че не може да се прави съпоставяне сред Слави Трифонов, който е с политическа биография от началото на прехода, и Румен Радев, който е нов човек, а като партия на президента може да се окачестви „ Изправи се! Мутри вън! “, не и другите.

Тя е уверена, че в случай че има показателен отвод да се прави държавно управление, тези които откажат, ще изгубят при последващи избори.

Румяна Коларова счита, че честността на изборния развой не зависи главно от законовата рамка, а от огромна изборна интензивност и от дейни наблюдаващи и покровители.

В предаването социологът Юрий Асланов бе безапелационен, че не е допустимо да бъде попречено на депутати от ГЕРБ и Движение за права и свободи да влязат в Народното събрание.

Според него би трябвало да се прочете по различен метод вотът на хората, които са сложили партиите в затруднено състояние, с цел да видят по какъв начин ще се оправят.

Той осведоми, че интензивността е била към 50%, покрай елементарната за парламентарни избори.

Социологът счита, че Българска социалистическа партия е огромният губещ от тези избори и не има вяра, че посредством първия мандат може да се направи държавно управление, тъй като това би взривило обществото.

" Избори през юли ще дадат същия резултат с малко повече гласове за новите формирования ", планува той.

Юрий Асланов вижда късмет за президента да влезе в ролята на посредник и да подкрепи съставяне на коалиция в границите на този парламент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР