Неудовлетворението от развитието на страната стига до много висока степен.

...
Неудовлетворението от развитието на страната стига до много висока степен.
Коментари Харесай

Проучване: По-голямо одобрение към ГЕРБ, отколкото към Борисов

Неудовлетворението от развиването на страната стига до доста висока степен. В сходна обстановка бяхме в 2018 година, когато имаше още веднъж ремонт на кабинета и вицепремиерът Валери Симеонов напусна ръководството. Това разяснява социологът Добромир Живков, който показа в предаването „ Тази заран “ данните от взаимни изследвания на bTV и " Маркет Линкс ", извършени измежду 1093 пълнолетни лица в страната и 500 в София. Те са осъществени в интервала 28 юли – 03 август 2020 година по метода на пряко-личното изявление и онлайн анкетата.
Годините на кабинета Борисов 3 се движат в пикове и спадове, сега сме може би в най-ниската точка, означи Добромир Живков. Едва към 20% от българите считат, че сега страната се развива в вярната посока, уточни специалистът.

Според социолога в обстановката на COVID-19 в целия свят се приказва за нов вид водачество. В подобен вид рецесия, като тази с пандемията, водачеството ще играе все по-важна роля, означи той.

„ Виждаме огромна смяна, изключително спрямо 2009 година, когато Борисов стана министър председател. В последното изследване рейтингът му е доста невисок. Това е доста ниско равнище на утвърждение, което досега не сме отчитали “, изясни Добромир Живков.
По думите му това е сериозен знак за тежката лидерска рецесия в най-голямата политическа рецесия в страната. „ Към момента утвърждението към ГЕРБ е по-голямо от това към Бойко Борисов, което е показателно за нова обстановка, в която попадаме “, кометира Живков.


Виждаме една доста висока степен на готовност на българските жители, сподели социологът. „ Политическата конюнктура води до това всички да се политизират и да се ангажират със събитията. Държавата и жителите са събудени, хората са подготвени да отидат да гласоподават, само че това не значи, че са създали своя избор за кого да гласоподават “, изясни Добромир Живков.

Според него особеният интерес би трябвало да бъде ориентиран точно към ГЕРБ и по какъв метод първата политическа мощ в страната ще преодолее политическата рецесия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР