Неудобният артефакт: Храмът на Юпитер в Баалбек …В източен Ливан

...
Неудобният артефакт: Храмът на Юпитер в Баалбек …В източен Ливан
Коментари Харесай

Неудобният артефакт: Храмът на Юпитер в Баалбек

Неудобният артефакт: Храмът на Юпитер в Баалбек …В източен Ливан се намира град, наименуван Баалбек (Baalbek). Той може да претендира за едни от най-зрелищните руини на земята – руините на Храма на Юпитер (the Temple of Jupiter). (HiddenTruth.site)Учените считат, че през 27 година прочие н. н., римският император Август (Augustus) взема решение да построи безусловно и неопровержимо най-великия, всесилен и обилен храм, строен през цялата античност и да направи това, безусловно, в средата на нищото.Руините в Баалбек са солидни, с голям подиум, построен на необятна платформа, която към момента има три големи стени. Тези подпорни стени съдържат двадесет и седем варовикови блока, по-големи от тези, които могат да бъдат открити на всички места другаде по света.Всеки от блоковете в тези стени тежи над 300 метрични тона. Но, има и три блока в стената, които тежат над 800 тона всеки. Това трио от блокове закупи международна популярност и е наречено Трилитон (Trilithon).

 1 2 600x522 - Неудобният артефакт: Храмът на Юпитер в Баалбек
Храмът на Юпитер е един от най-впечатляващите антични храмове в света. Той е с размери 88 метра × 48 метра и стои на платформа (подиум), с необятно стълбище, което също може да бъде разказано като в действителност монументално.
Действителният подиум се издига на цели 13 метра над околния терен. Трилитонът в подпорните стени е три от четирите най-големи каменни блока, изрязвани в миналото.Ако събития се преглеждат в публично признатата академична рамка, която е дадена от историята, мястото, определено за Храма на Юпитер, няма същински смисъл.Не може да се откри явна причина, заради която Август е избрал мястото в Баалбек за подобен комплициран храм.По римско време, Баалбек е бил единствено дребен град на търговски път към Дамаск. Той не е имал изключително религиозно или културно значение за Рим, с изключение на, че е в центъра на стремежи район за заравяне, желан от локалните племена.Също по този начин, наподобява изцяло нехарактерно за несъмнено егоистичния Рим, който се е постарал да сътвори такава обилна и екстравагантна архитектура в Ливан, и на място като Баалбек, което се намира толкоз надалеч от Рим.

 2 2 600x395 - Неудобният артефакт: Храмът на Юпитер в Баалбек
Римляните са били извънредно и несъмнено алчна империя. Те са присвоявали исторически съкровища от други страни, като обелиските от Египет и други По същото време, Храмът на Юпитер е бил в развой на създаване.Много по-логично е да се допусна, че Баалбек може да е имал нещо друго, което римляните са желали от мястото. Вероятно нещо, което никое друго място, даже Рим, не може да им предложи. И каква е повода толкоз доста хора да желаят да бъдат заровени там …?Историците споделят, че храмът несъмнено и несъмнено е от римски генезис. Има обаче съществени проблеми с това изказване.Разследването на блоковете в подпорната стена на Храма в Баалбек доста ясно демонстрира, че те са доста по-ерозирали от римските руини на Храма на Юпитер и другите два римски храма, които също могат да бъдат открити на мястото.Тъй като камъкът на подпорната стена е от същия вид като Храма, рационално и разумно е да се одобри, че мощно ерозиралите блокове са доста по-стари.

 3 2 600x446 - Неудобният артефакт: Храмът на Юпитер в Баалбек
Тогава, също е разумно да се допусна, че римският храм в действителност е бил надстройка на доста по-стара съществуваща платформа.Това, несъмнено, също би помогнало да се изясни за какво е определено такова отдалечено място за градеж на храм. А точно, тъй като то предлага на Август подготвена, към този момент съществуваща платформа, на която да го построи.Археологическата общественост реагира меко казано с подигравка, на концепцията, че построяването на платформата и подпорната стена е по-рано от Храма.Значителното количество ерозия, очевидно върху огромните блокове на подпорната стена, изцяло съответно се квалифицира като материално доказателство за тяхната по-голяма възраст от действителните руини на Храма на Юпитер.Но, учените имат проблем с тази доктрина, тъй като това би означавало, че когато римляните са построили Храма на Юпитер, те са го създали на платформа, която преди този момент е била издигната от надалеч по-древна цивилизация.А стандартните археолози сигурно не желаят да повдигат въпроса за „ антична цивилизация “.Четете още: Загадъчният паметник Йонагуни – Японската Атлантида (видео)Римската империя е била добре известна, че е била много „ егоистична “ и все пак, на никое място в римските записи не се намира записана нито една рекламация за построяването на невероятната подпорна стена.Все още съществуват действителни текстове, които отразяват римските транспортни благоприятни условия по време на ръководството на доста римски императори, в това число Август.

 4 1 600x385 - Неудобният артефакт: Храмът на Юпитер в Баалбек
Тези записи ясно демонстрират, че по това време, ограничаването на натоварването за превозване на огромни блокове в Римската империя е било малко над 300 метрични тона. А и това се е постигало доста мъчно.Например, известното превозване на 323-тонния обелиск Латерано (Laterano) до Рим, била извънредно сложна и рискова задача, обхващаща ръководството на трима императори.А превозването на солидните 800-тонни блокове в Баалбек за Храма на Юпитер въобще не се загатва в римските записи. Този факт също поражда непосредствени въпроси.Струва си да се означи, че по времето на Август римляните са знаели и доста постоянно са употребявали бетон. Колизеят (Coliseum) в Рим е добър образец за класическа римска бетонна структура.Друг факт е, че в никакъв случай не е било в римски жанр да се строи с мегалитни блокове. Всъщност, такава мегалитна архитектура не се появява на никое място другаде в цялата Римска империя. Също по този начин е значимо, че Ptolemys е дал „ купата “ Хелиополис (Heliopolis) на Баалбек.За да даде на мястото това особено наименование, несъмнено, че Баалбек е трябвало да е бил антично свято място и към този момент да е имал някаква забележителна архитектура, или някаква значима връзка с другия Хелиополис (Град на Слънцето) в Египет.Има още една улика … През 636 година сл. н. е., Храмът на Юпитер е високомерен от арабите, които го трансформират в цитадела, като вършат свое лично по-нататъшно строителство.Това значи, че блоковете, употребявани в арабските елементи на Баалбек, са положени към 650 години след блоковете на римския храм.Да помислим за тази мистерия … Ако огромните блокове на подпорната стена са били римски, тогава по-новите арабски блокове ще маркират ерозията на по-старите римски блокове, както е било след първите шест или седемстотин години, откогато са положени. Нали …?Е, по какъв начин тогава, може ли ерозията на огромните блокове в подпорната стена да бъде толкоз по-голяма от ерозията на старите блокове на римския храм, по този начин и на по-новите блокове на арабските руини, през идващите 1500 години, откогато арабската част е била конструирана?

 5 1 600x450 - Неудобният артефакт: Храмът на Юпитер в Баалбек
Според локалната легенда, Баалбек е бил набожен център, отдаден на Баал (Baal) по финикийско време. Местните арабски митове в действителност слагат циклопските блокове на подпорната стена към времето на Каин и Авел. Други легенди описват, че платформата е издигната от боговете в древността.Близо до южния вход на Баалбек има кариера, откъдето са изрязани камъните, употребявани в храмовете и подпорните стени.Не могат да бъдат открити следи от някакъв античен път сред кариерата и Храма, което също повдига въпроси за това, по какъв начин големите 800 тона извадени монолити са били превозени до мястото.Тази липса на какъвто и да е път може да значи единствено едно от двете неща. Или блоковете на подпорната стена са били превозени толкоз обратно в древността, че всяка диря от път от дълго време е изчезнала.Или път в никакъв случай не е бил нужен за задачата на превозване. Всъщност, пътят по този начин или другояче би бил от дребна изгода, заради голямото тегло на блоковете.

 6 600x406 - Неудобният артефакт: Храмът на Юпитер в Баалбек
Основите на всякога, с цел да се употребява за такава задача, би трябвало да са в действителност големи. И в случай че подобен път в миналото е съществувал, някаква диря от него безспорно щеше остане и до през днешния ден. Как са преместени тогава …?Друг голям каменен блок, прочут като Камъкът на бременната жена (Stone of the Pregnant Woman), към момента се намира в античната кариера, където е бил изсечен в древността. Размерът му е 21,5 м х 4,8 м х 4,2 метра, тежи към 1000 тона и е най-големият дялан камък, който може да се откри по света.Няма кран в света, който да може да реалокира тези дялани блокове от кариерата до мястото на Храма. Подобна задача към момента надалеч надвишава нашите настоящи транспортни благоприятни условия …
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР