Неубедителното начало на сезона за шампиона Барселона донесе вътрешно напрежение

Неубедителното начало на сезона за шампиона Барселона донесе вътрешно напрежение ...

Кризата в "Барселона" донесе високо напрежение между футболисти и ръководство.Неубедителното начало на сезона за шампиона "Барселона" донесе вътрешно напрежение в клуба. Изказване на един от най-опитните футболисти в състава, Жерар Пике, показа, че играчите са настроени срещу ръководството.

Защитникът заподозря опит да се създаде противоречие с футболистите. Според медиите в Испания предстои той да се срещне с президента на "Барселона" Хосеп Бартомеу.

"Всички трябва да сме единни. И когато казвам "всички", имам предвид и запалянковците, и изпълнителното ръководство", каза Пике след победата с 2:0 срещу "Хетафе".

"Всички знаем как работи клубът. Знаем кой пише някои статии, макар и те да не са подписани с имена", заяви той. Думите му вероятно са насочени към статия в каталунския "Мундо депортиво", описваща облагите на звездите на клуба, както и влиянието им при взимането на решения (включително и при проваления опит за привличането на Неймар от ПСЖ).

Пике и президентът Хосеп Бартомеу ще имат среща
© Reuters

Пике и президентът Хосеп Бартомеу ще имат среща

"Не искаме да се караме. Искаме да излезем и да спечелим. Надяваме се, че никой не опитва да предизвика спорове, каквито не съществуват и каквито не желаем. Трябва да подкрепяме клуба. В противен случай единствено ще нараним взаимно себе си", каза Пике.

След седем мача "Барселона" е четвърти в Примера дивисион с 13 точки и е на две от водача "Реал" (Мадрид).

Преди дни Пике заяви, че турнето в САЩ през лятото е в основата на неубедителното начало на сезона. "Нямахме възможност да тренираме много, имахме много пътувания. Вижда се - някои играчи още не са във форма, други имат проблеми (с травми)", посочи той и добави, че това е "Барселона" и никой не може да има оправдания.

Източник: dnevnik.bg