Нетното състоянието на главния изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск

...
Нетното състоянието на главния изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск
Коментари Харесай

Илън Мъск загуби над $1 милиард от богатството си за две минути

Нетното положението на основния изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск понижава с 1,1 милиарда $ единствено за първите две минути незабавно откакто акциите на Tesla се сринаха с 11% на нюйоркската стокова борса.

Загубата понижи благосъстоянието му до 23,3 милиарда $, написа Bloomberg. Производителят на електрически коли претърпя сериозен спад на доставките, като продаде единствено 63 000 автомобила за първите три месеца от годината. За съпоставяне доставките на компанията през четвъртото тримесечие на предходната година са били 90 966. Това е спад на продажбите от 31 %.
 Продажбите на Tesla се сринаха с 31%
Продажбите на Tesla се сринаха с 31%

Заради понижените дотации в Съединени американски щати и проблеми при доставките в Китай и Европа

Въпреки че понижи цените на Model 3, Tesla e продала по-малко такива коли от упованията на анализаторите. Спад има и в продажбите на колите Model S и Model X. Акциите на автомобилния производител са изтрили 12 % от цената си от началото на годината.

Около 10 милиарда $ от благосъстоянието на Илън Мъск произлиза от Tesla. А почти 13 милиарда $ от положението си той дължи на своя дял в компанията Space X. Състоянието на Мъск се прави оценка на 20 милиарда $ по последни данни след спада на акциите на Tesla.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР