Нетното състояние на Бил Гейтс се оценява на 110 милиарда

...
Нетното състояние на Бил Гейтс се оценява на 110 милиарда
Коментари Харесай

Бил Гейтс, милиардите му и за какво ги харчи

Нетното положение на Бил Гейтс се прави оценка на 110 милиарда $. Той умерено може да даде на всеки гражданин на тази планета по 10 $ и още веднъж да му останат толкоз пари, че да му бъде мъчно да ги похарчи в този живот.

Дори в случай че харчи по милион дневно, ще са му нужни цели 245 години, с цел да остане банковата му сметка на нулата. За страдание, само че разполага с толкоз време.

А главното, за което създателят на Microsoft харчи своите милиарди, е точно да оказва помощ на другите. В своите благотворителни организации той влага десетки милиони долари, подкрепяйки разнообразни начинания. А един ден насъбраното от него благосъстояние също ще отиде за концепцията за един по-добър свят.

Разбира се, когато имаш толкоз пари, няма по какъв начин да не си позволиш и някоя и друга глезотия. Най-скъпото него, което Гейтс има, е имението във Вашингтон Xanadu 2.0, оценено на 125 милиона $. Отнема му цели седем години, с цел да го направи тъкмо по собствен усет.

Само 80 хиляди $ костват всички монитори, конфигурирани в къщата. Не липсват и умни устройства, които изобразяват на тези монитори разнообразни пор изведения на изкуството единствено с едно допиране.

По стените не липсват и същински картини, за някои от които Гейтс заплаща десетки милиони. През 1994 година Гейтс купува и ръкопис на Давинчи, който и до през днешния ден съхранява в библиотеката си, против сумата от 30 милиона $, написа Business Insider.

Гейтс влага 27 милиона $ и в имение във Флорида, като по-късно закупува и голяма земя наоколо, трансформирайки я в място за конни надбягвания. Притежава и ранчо в Калифорния за 18 милиона $.

Основателят на Microsoft има и частен аероплан Bombardier BD-700 Global Express, който коства към 40 милиона $, както и впечатляваща сбирка от първокласни коли.

Милиардерът нееднократно е признавал, че по никакъв начин не обича да купува движимости за себе си, само че на драго сърце го прави за своята брачна половинка Мелинда. Освен това, не обича да се изхвърля за облекла и бижута, тъй като не ги счита за вярна инвестиция. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР