Нетните парникови емисии да бъдат сведени до нула до 2050

...
Нетните парникови емисии да бъдат сведени до нула до 2050
Коментари Харесай

Евролидерите ще настояват за климатична неутралност до 2050 г.

Нетните парникови излъчвания да бъдат сведени до нула до 2050 година За такова съглашение ще се упорства на срещата на евролидерите в Брюксел другата седмица, демонстрира черновата на общото им изказване, възвестявайки задаваща се остра борба на събранието им, съобщи Ройтерс.

Намерението за срещата на върха на 12 и 13 декември на водачите от съюза е да бъде подкрепена " задачата за постигането на климатично безпристрастен Европейски Съюз до 2050 година " съгласно документа, забелязан от Ройтерс.

Предишни опити обаче бяха блокирани от Полша, Унгария и Чехия, които са подвластни от въглищата. Те са заявявали, че са срещу климатична индиферентност до 2050 година заради опасения, че намаляването на парниковите излъчвания ще задуши стопанските системи им.

За да бъде уверен лагерът на нежелаещите, в черновата на заключителното официално съобщение е записана формулировката " обективен и обществено уравновесен преход ", загатва се също за известието на Европейската капиталова банка за деблокиране на 1 трилион евро за зелени вложения до 2030 година, както и за потребността от гарантиране на енергийната сигурност и конкурентноспособността във връзка с непознати сили, които не преследват постигането на сходни цели за климата.

Черновата, която е готова авансово преди разискванията на водачите, към момента предстои на промени. Но най-после за приемането ѝ ще е нужна единомислещата поддръжка на националните водачи от Европейски Съюз, с цел да бъде реализирано съглашение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР