Нетната загуба на компанията се е свила до 741 млн.

...
Нетната загуба на компанията се е свила до 741 млн.
Коментари Харесай

Uber отчете по-ниска загуба и растеж на приходите

Нетната загуба на компанията се е свила до 741 млн. $

Поради особения си бизнес и счетоводен модел приходите регистрирани от Uber в действителност съставляват общата сума на поръчките през платформата на компанията, а оперативната й облага действително са приходите за самата компания. За облекчение обаче са употребявани индикатори като доходи и оперативна облага. Още по тематиката
Лекторите на E-mobility and the Future of Urban Transportation Forum: Рос Дъглас

Основател и изпълнителен шеф, Autonomy Paris
12 фев 2018
SoftBank още веднъж се насочва към финансовия бранш

Японската компания води договаряния за придобиване на до една трета от втория по величина осигурител в света Swiss Re
12 фев 2018
Джеф Имелт става ръководител на цифрова здравна компания

Бившият управител на General Electric влиза в ръководството на Athenahealth, която създава платформа за ръководство на данните на пациенти в помощ на лекари и лечебни заведения
8 фев 2018
Uber е платила тройно повече налози от 9-те най-големи таксиметрови компании в Букурещ

Данните слагат казуса с заплащането на налози от фирмите в бранша
8 фев 2018 Uber стабилизира финансовите си резултати през четвъртото тримесечие на 2017 година, като регистрира по-ниска загуба и напредък на приходите, заяви Financial Times.

Добри сигнали

Нетната загуба на компанията се е свила до 741 млн. $ с помощта на по-малките данъчни и административни разноски. За съпоставяне през третото тримесечие на годината тя е била 1.02 милиарда $. Наред с това, приходите и оперативната облага на компанията са нарастнали с 61% на годишна база, до надлежно 11.1 милиарда $ и 2.2 милиарда $ - две рекордни равнища за компанията.

Така годишният оборот на Uber доближава 37 милиарда $, а оперативната облага - 7.5 милиарда $.

Под управлението на Косровшахи

Стабилните резултати за последните три месеци на годината ще улеснят проектите на новия изпълнителен шеф Дара Косровшахи да листне компанията на борсата през 2019 година През последните шест месеца той се бореше да укрепи компанията, която се забърка в няколко абсурда. Най-сериозният от тях беше хакерска офанзива, след която от Uber заплатиха откуп за персоналните данни на потребителите и чиновниците си.

Изпълнителният шеф инициира продажбата на лизинговия бизнес на компанията и назначи действен шеф, чиято единствена цел беше да понижи разноските на компанията и да стандартизира моделите сред 80-те страни, в които Uber оперира. Тази тактика явно дава резултат, откакто за последното тримесечие оперативните разноски на компанията са се свили до 88% от приходите, до момента в който през третото тримесечие на 2017 година те са били 100%.

Положителна наподобява и наклонността чистата загуба на компанията да понижава, макар растежа на тъй наречените стимулни заплащания, които включват маркетингови ограничения като промоции и отстъпки, както и бонуси за водачите. За последното тримесечие делът им е повишен до 8.8% от общите доходи на компанията спрямо 8.6% за интервала от юли до септември.

Като непублична компания, Uber не е длъжна да разгласява финансовите си резултати. Платформата обаче реши публично да ги афишира, откакто в няколко следващи години изтича информация за тях. Наред с това публичният достъп до финансовите резултати, изключително в случай че има усъвършенстване под управлението на Косровшахи, би повлияло позитивно на оценката на вложителите при бъдещо листване на борсата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР