Нетната печалба на телекомуникационната компания Huawei през 2018 г. нараства

...
Нетната печалба на телекомуникационната компания Huawei през 2018 г. нараства
Коментари Харесай

Huawei увеличи нетната си печалба за 2018 година с 25 %

Нетната облага на телекомуникационната компания Huawei през 2018 година нараства с 25.1% на годишна база спрямо миналата година, достигайки стойност от почти 8.81 милиарда $, заяви ТАСС.

Приходите от продажби са се нараснали с 19.5% през отчетната година до 107.16 милиарда $ съгласно финансовия доклад на компанията. За първи път по-голямата част от приходите на Huawei са за потребителски артикули - 48,4%.

"Компанията възнамерява да влага към 2 милиарда юана (297.2 милиона долара) в бъдещето развиване на бизнеса ", съобщи ръководителят на Huawei Го Пин, представен от китайското издание на Penpai по време на конференция. Мениджърът не е прецизирал времето на вложение, както и съответни планове.

Приходите на Huawei нарастват по-бързо от 2017 година, само че все пак растежът на облагата на компанията продължава да бъде относително по-бавен. Huawei е изправен пред сериозен политически напън, откакто Вашингтон съобщи, че потреблението на оборудването на марката основава риск за националната сигурност.

По-рано през тази седмица върховен управител на компанията съобщи, че акцията на Съединени американски щати против Huawei оказва едва въздействие върху продажбите ѝ и че е малко евентуално доста страни да се вслушат в апела на Съединени американски щати за възбрана на оборудването ѝ. Компанията чака приходите да набъбнат до 125 милиарда $ през 2019 година, заяви Bloomberg.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР