Нетната печалба на „Сирма Груп Холдинг“ АД скача 7 пъти

Нетната печалба на „Сирма Груп Холдинг“ АД скача 7 пъти ...

Нетната печалба на „Сирма Груп Холдинг“ скача 7 пъти.


Нетната печалба на „Сирма Груп Холдинг“ АД скача 7 пъти до 1,35 млн. лв. през първата половина на годината. Това става ясно от консолидирания отчет на дружеството за второто тримесечие на годината, разпространен чрез сайта на Българска фондова борса.

„Сирма“ отчита нетни приходи от продажби в размер на 28,37 млн. лв. към края на юни тази година, което е повишение с близо 30% спрямо същия период на миналата година. За полугодието разходите на дружеството нарастват с 28% до 25,5 млн. лв.

Сирма Груп Холдинг АД Последна цена: 0.88 лв. SKK/SKK Актуално към 16:21/30.08.2018 г.Профил на компаниятаКоментари във форумаСледвай компанията Известяване при събитиеДобави в собствен обзорДобави в портфейлПрез 2017 г. групата разработи своята 5-годишна “Стратегия Сирма 2022”, като по този начин се фокусира в процеса на трансформацията на организациите към “интелигентни организации”.

„Ние имаме технологии и know how за всички етапи от този преход – от събирането на данни – вътрешни, външни, структурирани, неструктурирани, отворени, свързани, “тъмни” и т.н., през изграждането на моделите и хранилището на знания, разработване на аналитични модели и модели за предвиждане, базирани на изкуствен интелект“, посочват от дружеството в докалада за дейността си за второто тримесечие.

В своята актуализирана Стратегия за развитие на холдинга "Сирма Груп Холдинг" си постави за цел да генерира приходи в размер на 120 млн. евро през 2022 г., като прогнозира портфейлите „Търговия“ и „Здравеопазване“ да нарастват с близо 100% годишно. 

Източник: investor.bg