Нетната миграция към Великобритания е спаднала рязко през 12-те месеца

...
Нетната миграция към Великобритания е спаднала рязко през 12-те месеца
Коментари Харесай

Нетната миграция към Великобритания е намаляла рязко след решението за Брекзит

Нетната миграция към Англия е спаднала внезапно през 12-те месеца след референдума за Брекзит през юни предходната година, сочат данни на английската Служба за национална статистика, представени от " Ройтерс ".

Според тях над 75 на 100 от спада се дължи на напускащите и намалелия брой идващи жители на страни от Европейски Съюз. За 12-месечния интервал до юни 2017 година чистата миграция е намаляла със 106 хиляди до 230 хиляди.

Около 82 хиляди от тези 106 хиляди по-малко мигранти се дължат на броя европейци, напуснали кралството след вота за Брекзит, и намалелия брой европейци, мигрирали във Англия.

Така чистата миграция в страната от страните от Европейски Съюз е на най-ниското ниво от 2013 година, установи статистическата работа.

" Тези промени свидетелстват, че Брекзит евентуално е бил фактор в решенията на хората дали да се реалокират в Обединеното кралство или да го изоставен. Но решенията за мигриране са сложни и други фактори също са оказвали въздействие върху числата ", сподели ръководителят на отдела за миграция в националната статистика Никола Уайт, представена от " Ройтерс ".

По думите й през този интервал има повишение на броя на претендентите за леговище и бежанците. Според нея " имиграцията на български и румънски жители продължава наклонността от последните няколко години ", а от двете страни са пристигнали към 70 хиляди, което е нов връх./БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (304)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР