Нетипично за назначен от президента Румен Радев администратор, днес служебният

...
Нетипично за назначен от президента Румен Радев администратор, днес служебният
Коментари Харесай

Служебният премиер сменя тона към Русия

Нетипично за назначен от президента Румен Радев админ, през днешния ден служебният министър-председател Гълъб Донев направи остро обществено изявление против Русия.

" Обявената частична готовност от президент на Руската федерация води до ескалация на напрежението и до това страните в Европа и тези, които са покрай спора сред Русия и Украйна, да нямат сигурност за това до каква степен военните дейности ще продължат и с какъв интензитет ще са. Едно такова деяние на Русия е неприемливо, още повече, че тя е непрекъснат член на Съвета за сигурност на ООН и би трябвало да съблюдава прецизно Устава на Организация на обединените нации и да не сплашва с военна мощ, която и да било друга страна, което е директно нарушение на Устава на Организацията ", сподели в изявление за БНР тази заран министър председателят, чието държавно управление се опита да възвърне връзките с съветския газов монопол " Газпром "  .

По думите сега за България има риск, само че не и военна заплаха. Донев сподели, че ще свика Съвета за сигурност при министър-председателя идната седмица - " с цел да вземем съответни решения и ограничения и да сме подготвени за реакция ".

България няма да признае резултатите от така наречен " референдуми " за присъединение към Русия, които окупационните ѝ управляващи организират в четири украински области, сподели още Донев. 

" Тези референдуми нарушават интернационалното право, нарушават и Конституцията на Украйна. Ние никога не можем да приемем едни резултати, които са реализирани в райони, където се водят военни дейности. Изцяло срещу сме и заплашването с потребление на нуклеарно оръжие, колкото и то да има възпираща мощ ", съобщи той, подчертаваки, че България поддържа продължение на глобите против Русия с ангажимента, че " ще настояваме да преминат през изчерпателен разбор, с цел да се видят всички плюсове и минуси от тях ". 

Служебният министър председател сподели, че държавното управление му не се е забавило с реакцията си на последните ходове на Русия.

" Прибързани дейности не би трябвало да има, когато сме в условия на военни дейности, които се водят в непосредствена непосредственост до границите на България ", аргументира се той.

" Ние твърдо заявяваме, че не поддържаме военните дейности на Русия в Украйна. Ние сме за това да се резервира териториалната целокупност и суверенитет на Украйна, тя да има право на свободно развиване, демократично развиване, каквото са избрали украинските жители. Ние сме твърдо срещу войната и постоянно сме упорствали да се търсят решения по пътя на дипломацията ".

Донев сподели, че възможна бежанска вълна от руснаци, които търсят избавление в България към този момент е " догадка ", а не действителен факт. На такова развиване би трябвало да им общ европейски отговор, уточни той.

Служебното държавно управление не се е отказало от договаряния с " Газпром ", " защото имаме настоящ контракт ", сподели още служебният министър председател с ангажимента, че досега на оперативно равнище няма смяна в ситуацията; 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР