Нетипичната за нашите ширини топла и влажна зима не ни

...
Нетипичната за нашите ширини топла и влажна зима не ни
Коментари Харесай

Топлата зима е изпитание за имунитета

Нетипичната за нашите ширини топла и влажна зима не ни оказва помощ доста в битката с вирусите. Честите, внезапни температурни промени още повече изтощават тялото ни, тъй като то неуморно се пробва да се приспособява към външните условия.

Като резултат боледуваме по-често, оздравяваме по-трудно и като че ли минават месеци преди да спрем да кашляме и носът ни да се отпуши.

Нашето лично държание не способства доста за положителния имунитет, тъй като храним тялото си с нездравословна храна, не се разхождаме на чист въздух и въобще забравяме да се движим интензивно. Само от дивана до колата и назад.

Ето за какво сътрудниците от vesti.bg и експертът по имунитет сътвориха дружно категория " Твоят имунитет ". В нея постоянно се разгласяват материали, свързани с другите потвърдени способи, по които можем да помогнем на имунитета си.

Припомняме главното:

Здравословна храна

 d iStock/ Getty images/ Freepik

Ядем, с цел да сме здрави. А това ще рече непрепработена, естествена храна, без да изпускаме нито една от питателните групи - протеини, въглехидрати, мазнини. Не забравяме витамините и минералите - двигатели на нашето здраве. 

Здравословно всекидневие

Нито стрестът, нито безсънието, без значение дали е поради сериал или от терзание, няма да ви оказват помощ да се разболявате по-малко. Ние имаме потребност от сън тъкмо както имаме потребност от храна и вода, тъй че не се лишавайте за нищо на света от 8-те часа здраве. 

Ако стресът ви е допълнително, запишете се на спорт. Не е нужно да покорявате високи спортни небеса, а да “изпотите ” напрежението и да се приберете вкъщи с прочистено схващане.

Слънце

 ff Regulatpro®

Хубавото на топлата зима са множеството слънчеви дни, на които се радваме. Не изпускайте опцията да наситите тялото си с потребния за имунитета витамин Д като постоянно се излагате на слънце.

Ако козметиката ви за лице е със слънцезащитен фактор, както би трябвало да бъде, можете да откриете ръцете си до лактите и да поседите по този начин на слънце десетина минути. Тази “фототерапия ” ще се отрази удобно и на имунитета, и на настроението ви.

За още препоръки по какъв начин да поддържаме здравето си, посетете категорията “ ” във Vesti.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР