Netflix разшири обхвата на ограниченията си за споделяне на пароли

...
Netflix разшири обхвата на ограниченията си за споделяне на пароли
Коментари Харесай

Netflix забранява споделянето на пароли в още четири държави

Netflix разшири обсега на рестриктивните мерки си за шерване на пароли в Канада, Нова Зеландия, Португалия и Испания.   Потребителите в тези страни към този момент ще би трябвало да заплащат, с цел да могат да дават достъп до акаунта си на хора, с които не живеят под един покрив, оповестява CNN и напомня, че сходни правила бяха тествани в Латинска Америка предходната година.   Съгласно новите условия клиентите на проектите Standard или Premium на Netflix ще могат да доплащат и да получават правото да споделят сметките си с до двама души отвън тяхното домакинство.    Таксата на другите пазари варира сред пет и седем $.   Netflix стартира да вкарва смяната предходната година в Чили, Коста Рика, Перу, Аржентина, Доминиканската република, Салвадор, Гватемала и Хондурас. Компанията възнамерява да вкара новите правила " в по-широк мащаб " още преди март, се споделя в писмо до акционерите ѝ предишния месец.   Стрийминг колосът, който предходната година претърпя съществени загуби на клиенти, разгласи в блога си, че шерването на пароли е навредило съществено на приходите му и е лимитирало способността му да влага в ново наличие. По негови оценки повече от 100 млн. семейства по света споделят един акаунт.  

" През последната година проучвахме разнообразни подходи за справяне с този проблем в Латинска Америка, а в този момент сме подготвени да ги въведем в по-широк мащаб през идващите месеци, започвайки от през днешния ден в Канада, Нова Зеландия, Португалия и Испания ", се споделя в позиция на Netflix.
Компанията в продължение на няколко години си затваряше очите за шерването на пароли, показва CNN, като прибавя, че в един миг това е довело до комплициране измежду потребителите по отношение на това " по кое време и по какъв начин " могат да споделят сметките си.   Като част от последните промени потребителите в четирите страни ще бъдат помолени да зададат " главно местонахождение ", което подсигурява, че всички членове на семейството гледат от един и същи акаунт. Новата страница " ръководство на достъпа и устройствата " ще разреши на членовете да управляват по-лесно кой има достъп.   Потребителите към момента ще имат достъп до сметките си от своите таблети или телефони, или от нови тв приемници, когато пътуват, декларират от Netflix и прибавят, че въз основа на опита в Латинска Америка чакат част от потребителите да прекратят абонаментите си след въвеждането на измененията. Миналата година акциите на Netflix се сринаха с повече от 50% поради опасения за отмалялост от абонаментните стрийминг услуги и засилената конкуренция от страна на компании като Disney и Apple. През 2022 година Netflix генерира над половината от приходите си отвън Съединени американски щати, тъй че постоянно когато доларът губи стойност, интернационалните продажби и приходите на компанията получават подтик, откакто бъдат преизчислени назад в американската валута. Това е и едн от аргументите от началото на годината компанията да регистрира растеж на акциите си от 24% от началото на годината.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР