Netflix обяви, че е изгубила 970 000 абонати през второто

...
Netflix обяви, че е изгубила 970 000 абонати през второто
Коментари Харесай

Netflix губи по-малко абонати от очакваното през второто тримесечие

Netflix разгласи, че е изгубила 970 000 клиенти през второто тримесечие на 2022 година, което е доста по-малко, в съпоставяне със личните й прогноза, съгласно която стрийминг компанията очакваше да изгуби 2 милиона консуматори.

От Netflix оповестиха, че ще усилят броя на клиентите си с 1 милион през третото тримесечие, което е малко по-малко от упованията на Уолстрийт.

Инвеститорите сигурно бяха удовлетворени от резултатите, като акциите на Netflix нарастнаха с 8% в следборсовата търговия през вчерашния ден.

След като разгласи през април, че е изгубила 200 000 клиента, което докара до внезапно намаляване в цената на акциите й, всички погледи през вчерашния ден бяха ориентирани към финансовите резултати на Netflix и по-конкретно към броя на клиентите й.

Акциите на компанията поевтиняха доста от началото на годината.

Netflix обаче разгласи 1.4 милиарда $ облага за второто тримесечие, спрямо 1.3 милиарда $ позитивен резултат за същия интервал година по-рано. Приходите на компанията нарастват с близо 8.6% на годишна база, до 7.9 милиарда $.

Най-голямата загуба на клиенти на Netflix идва на най-големия й пазар – Съединени американски щати и Канада, където компанията е изгубила 1.3 милиона консуматори през второто тримесечие, осведоми CNN Business. Част от тази загуба обаче беше обезщетена от растеж на абонаментите на други пазари.

В доклада си от април компанията разкри, че губи клиенти за първи път от повече от десетилетие. Акциите й поевтиняха, стотици чиновници бяха освободени, а към бъдещето на компанията имаше доста опасения, както и за стрийминг бизнеса като цяло.

Вчера всичките тези терзания съвсем изчезнаха, защото вложителите бяха прелестно сюрпризирани, че загубите не са по-големи и приветстваха прогнозата на компанията за растеж през третото тримесечие.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР