„Нетфликс“ започва тестване на нови политики. Ще поиска от клиенти

...
„Нетфликс“ започва тестване на нови политики. Ще поиска от клиенти
Коментари Харесай

Нетфликс“ се чуди как да спре споделянето на акаунти

„ Нетфликс “ стартира тестване на нови политики. Ще изиска от клиенти в пет страни от Латинска Америка да заплащат такса, в случай че желаят да употребяват акаунта си в различен дом - тест, от който компанията се надява да генерира спомагателни доходи, като накара клиентите да заплащат, с цел да споделят своя акаунт.

Клиентите на „ Нетфликс “ в Аржентина, Ел Салвадор, Гватемала, Хондурас и Доминиканската република ще би трябвало да платят спомагателна такса, в случай че употребяват акаунт за повече от две седмици отвън главното си местопребиваване, разгласи компанията при започване на седмицата. Това няма да засегне потреблението на „ Нетфликс “ на мобилни устройства като смарт телефони, таблети или преносими компютри, нито ще засегне хората, които са на отмора.

Допълнителният „ правоприемник “ ще коства 219 песо (1,70 долара) в Аржентина и 2,99 $ в останалите страни, написа Bloomberg.

„ Нетфликс “ разяснява, че 100 милиона семейства употребяват сметки, платени от други хора, и упрекна шерването на пароли като една от главните аргументи за забавящия се растеж на клиентите. Компанията е изгубила 200 хиляди клиенти през първото тримесечие и предвижда, че ще загуби още 2 милиона през второто.

Междувременно цената на акциите на „ Нетфликс “ падна с 65% тази година, защото вложителите се тормозят, че стрийминг бизнесът е в усложнение.

„ Широко публикуваното шерване на акаунт сред семействата подкопава нашата дълготрайна дарба да влагаме и подобряваме нашите услуги “, споделя шефът по индустриални нововъведения.

Споделянето на пароли е изключително известно в Латинска Америка, където „ Нетфликс “ организира първите си два теста, с цел да види дали хората ще заплащат за достъп.

Компанията изиска клиенти в Чили, Коста Рика и Перу да платят спомагателна такса, с цел да прибавят член към акаунта си. Този нов член основава подакаунт със личен имейл адрес и може да употребява „ Нетфликс “ по едно и също време като собственик на главния акаунт в границите на своя проект. Основният проект разрешава на клиентите да гледат на едно устройство в даден миг. По-скъпият общоприет проект разрешава две обособени устройства, а премиум проектът разрешава четири.

Поредният тест е ориентиран към клиенти, които употребяват еднакъв акаунт в няколко семейства.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР