Нетаняху отбеляза, че ЦАХАЛ ще остане в ивицата Газа толкова

...
Нетаняху отбеляза, че ЦАХАЛ ще остане в ивицата Газа толкова
Коментари Харесай

Нетаняху: В Газа няма да има власт, учеща децата да мразят Израел, ще останем колкото е нужно

Нетаняху означи, че ЦАХАЛ ще остане в линията Газа толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да предотврати потреблението на анклава за терористични офанзиви против Израел. " Хамас ще бъде демилитаризиран. Няма да има повече закани за Израел от линията Газа. И с цел да подсигурява това, ЦАХАЛ ще управлява сигурността на Газа толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да предотврати терористични дейности оттова ", сподели той.

Израелският министър председател се опълчи и на прехвърлянето на контрола над Ивицата Газа на Палестинската национална власт на Западния бряг, която се оглавява от Махмуд Абас, като означи, че палестинският водач към момента не е осъдил нападението на Хамас против Израел.

" Там няма да има гражданска власт, която да учи децата си да ненавиждат Израел, да убиват израелци или да унищожават Израел. Там не може да има власт, която да заплаща на фамилиите на убийците. Не може да има орган, който не осъди клането [на 7 октомври] 30 дни по-късно. Трябва да има нещо друго, само че при всички случаи под нашия надзор на сигурността. Аз държа на това и няма да се откажа ", акцентира Нетаняху.

Палестинската формация Хамас атакува Израел на 7 октомври, като умъртви 1200 души и взе още 240 заложници. Израелските сили за защита дадоха отговор на нападението, като нанесоха въздушни удари по линията Газа, а по-късно навлязоха в палестинската територия, започвайки сухопътна интервенция. Според палестинската страна от 7 октомври насам в линията Газа са убити над 11 000 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР