Нетаняху остава министър на отбранатаДесни депутати и министри призоваха днес

...
Нетаняху остава министър на отбранатаДесни депутати и министри призоваха днес
Коментари Харесай

Израелци искат анексия на част от Западния бряг

Нетаняху остава министър на защитата


Десни депутати и министри приканиха през днешния ден израелското държавно управление да анексира част от Западния бряг и настояха, че Израел “не е бананова република на Съединени американски щати ”, писа “Джерусалем пост ”. В Ерусалим те се причислиха към малобройна, само че политически натоварена проява на заселници против честите случаи на тероризъм на Западния бряг, в които предходната седмица бяха убити 3-ма души.

Депутатът от партията на премиера Бенямин Нетаняху “Ликуд ” Орен Хазан предизвести, че кабинетът има едвам 61 законодатели в 120-местния Кнесет и че той и негови сътрудници може да прекратят поддръжката за дневния ред на ръководещата коалиция.

“Ще стигнем до всеки терорист ”, съобщи пред тълпата от стотици стачкуващи министърът на строителството Йоав Галант. Изказвания направиха и министрите на образованието Нафтали Бенет, на правораздаването Айлет Шакед и на науката Офир Акунин.

Сред главните претенции на недоволните израелци са още узаконяване на неразрешените градежи на Западния бряг, дейности на кабинета против терора, в това число блокиране на пътища за палестински коли, още контролно-пропускателни постове и неотложно разрушение на домове на терористи.

Днес на постоянно съвещание на държавното управление бе решено Нетаняху, който е и външен министър, да продължи да бъде и.д. министър на защитата. Върховният съд му е дал период до 25 декември да изясни, за какво има толкоз доста ресори.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР