Nestlé подобрява резултатите си през тази година, като бизнесите с

...
Nestlé подобрява резултатите си през тази година, като бизнесите с
Коментари Харесай

Nestlé ще върне на акционерите 20 млрд. долара

Nestlé усъвършенства резултатите си през тази година, като бизнесите с храни за домашни любимци, бебешки храни и кафе се оправят добре

Най-големият международен производител на храни и питиета - Nestlé, даде обещание да върне 20.2 милиарда $ на акционерите през идващите три години, откакто завърши продажбата на своя бизнес за здраве на кожата. Изкупуването на акции или специфични дивиденти, оповестени в четвъртък, дружно с резултатите за тримесечието са най-новият резултат от напъните на основния изпълнителен шеф Марк Шнайдер за смяна в швейцарската компания, оповестява Financial Times.

Цел – по-добри резултати

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Планът на управлението има за цел да увеличи растежа на продажбите и маржовете на облага при производителя на Nescafé, шоколада KitKat и детските храни Gerber. Това означаваше ликвидация на някои бизнеси като този за здравето на кожата, които към този момент не заемат централно място в тактиката за развиване на компанията. Подобно на другите производители на хранителни и потребителски артикули, Nestlé се пробва да бъде в крайник с бързо изменящите се усети, както и с новите трендове в онлайн извършването на покупки.

" Трябва да станем по-бързи в възходящите категории ", споделя Шнайдер. На въпрос дали предстоят още промени в портфолиото, той сподели: " Очаквайте повече в бъдеще ", като прибавя, че не става въпрос за една огромна договорка, а за развой, при който M&A е част от процеса за стимулиране на органичния напредък.

Заради това Nestlé си остави опцията да преразгледа проекта за назад изкупуване, в случай че желае да извърши " обилни придобивания " през интервала, като акцентира, че управлението избира " вложения, създаващи стойност, с цел да разширят главните храни, питиета и хранителни артикули на компанията и бизнеса със здравни артикули ".

По-високи резултати

Под управлението на Шнайдер Nestlé усъвършенства резултатите си през тази година, като бизнесите с храни за домашни любимци, бебешки храни и кафе се оправят добре, което кара мениджмънтът да удостовери годишните си цели - органически растеж на продажбите към 3.5% и на главния марж на оперативната облага за цялата година от или над 17.5%.

Бизнесът с бутилирана вода, който е най-малкият от седемте сегмента, е само по-проблемен - приходите са в застой и размерите са спаднали с 2% тази година. Поделението се сблъсква с възходящата конкуренция и по-високите разноски.

Продажбите през първите девет месеца възлизат на 68.4 милиарда швейцарски франка, което е 2.9% повече по отношение на година по-рано. Органичният напредък на продажбите, основен индикатор, който отстранява резултата от валутните придвижвания и новите придобивания, доближава 3.7%. Това е по-добро показване от съперника Unilever, който означи 3.4% органически растеж на продажбите през същия интервал.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР