Nestlé отчита органичен ръст от 3,5%, при реален вътрешен ръст

...
Nestlé отчита органичен ръст от 3,5%, при реален вътрешен ръст
Коментари Харесай

Nestlé отчита органичен ръст от 3,5%

Nestlé регистрира органически растеж от 3,5%, при действителен вътрешен растеж от 3,3% и растеж в цените от 0,2% при продажбите за деветте месеца на 2020 година Ръстът на компанията е подсилен от продължаващата мощна инерция в Северна и Южна Америка и храните за домашни любимци с марката Purina и Nestlé Health Science.

Зона Азия, Океания и Африка на юг от Сахара (AOA) доближава органически растеж в размер на 4,5% през третото тримесечие, заяви публично Групата.

Изтеглянията на вложения и интернационалната търговия понижават продажбите с 12,9%. Общите регистрирани продажби понижават с 9,4% до 61,9 милиарда швейцарски франка (9-те месеца на 2019 година: 68,4 милиарда швейцарски франка). Текущите стратегически прегледи на Nestlé са напълно в сходство с плануваното. Постигнат е още по-голям прогрес в ръководството на портфолиото. Придобиването на Aimmune Therapeutics завърши на 13 октомври 2020 година

За цялата 2020 година компанията чака целогодишен растеж на органичните продажби към 3%. Маржът на оперативната облага от съществена комерсиална активност също се чака да се усъвършенства. Основната облага на акция в непрекъсната валута и финансовата успеваемост се чака да се усилят.

  “Nestlé остана устойчива в една сложна и нестабилна среда. Нашите екипи действаха отговорно и експедитивно, с цел да смекчат въздействието на световната пандемия и се приспособиха бързо към изменящите се потребности на потребителите. ", разяснява Марк Шнайдер, основен изпълнителен шеф на Nestlé

СПродължаваме да развиваме нашето портфолио с експедитивност и дисциплинираност. Като образец, трансформираме Nestlé Health Science в източник на хранене и здраве чрез композиция от мощен органически растеж и целенасочени придобивания. Последните допълнения в лицето на Zenpep, Vital Proteins и Aimmune Therapeutics са по-нататъшни стъпки в разширението на нашите хранителни здравни оферти. ”

Категориите артикули с максимален принос за растежа са Purina PetCare с Purina Pro Plan, Purina ONE и Felix. Млечните артикули показват висок едноцифрен растеж, основан на увеличеното търсене на обогатени млека и артикули за печене в домашни условия. Кафе категорията регистрира междинен едноцифрен растеж, самостоятелен от мощното търсене на продуктите на Starbucks, Nespresso и Nescafé. Готовите ястия и помощните средства за готвене доближиха приблизително едноцифрен растеж. Вегетарианските и растителните хранителни артикули осигуриха мощен двуцифрен напредък, подсилен от стартирането на нови артикули и продължаващото разширение на дистрибуцията. Nestlé Health Science регистрира двуцифрен растеж, отразявайки повишеното потребителско търсене на артикули, които поддържат здравето и имунната система. Бизнесите на Шоколадови артикули и Вода регистрират спад на продажбите заради високия им дял на продажби в каналите на „ отвън дома “, с известно усъвършенстване през третото тримесечие.

Ефектите на COVID-19 върху органичния растеж не престават да варират, по-специално по категория артикули и канали за продажба. Търсенето на артикули за консумация в домашни условия и такива с изгоди за здравето са с най-силно търсене. Purina PetCare, млечните артикули, кафето и Nestlé Health Science не престават да регистрират мощен растеж. Продажбите на дребно показват усилване, отразявайки непрекъснатото нараснало търсене на артикули за домашно ползване. Ръстът в каналите за продажба отвън дома остава доста негативен, като спадът на продажбите понижава през третото тримесечие. Продажбите в електронната търговия са нарастнали с 47,6%, достигайки 12,3% от общите продажби. Кафето, Purina PetCare и Nutrition & Health Science способстват главно за ръста
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР