Nestle ще увеличи годишната си инвестиция в България над 2.5

...
Nestle ще увеличи годишната си инвестиция в България над 2.5
Коментари Харесай

Nestle планира увеличение на годишната си инвестиция в България над 2.5 пъти

Nestle ще усили годишната си инвестиция в България над 2.5 пъти, заяви изпълнителният шеф на компанията за България Емануел Артур.

Nestle България има 1074 служащи, произвеждащи към 1000 разнообразни продукта като 40% от продукцията е за експорт. Продукцията на българското отделение се изнася в 35 страни. За предходната година оборотът на компанията у нас е бил 258 млн. лева, а облагата е била 23.7 млн. лева

"През 2018 година Nestle България влага 5.4 млн. лева През тази година планираме да вложим към 13 млн. лева, " съобщи Артур по време на показване на финансовите резултати на компанията. Той разясни, че тези средства ще се употребяват за основаването на нова автоматизирана индустриална линия във фабриката и за главен ремонт на втория етаж от офиса на компанията. Средствата ще послужат за преструктуриране и усъвършенстване на бизнеса, както и за представянето на нови артикули в страната.

На българския пазар най-популярните артикули на Nestle са кафе машината Dolce Gusto и "Нескафе 3в1 ". За предходната година в световен мащаб компанията, която има лидерска позиция на международния пазар на храни, е имала оборот от 91.4 милиарда швейцарски франка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР