Nestle SA ще върне $20 милиарда на акционерите до 2022

...
Nestle SA ще върне $20 милиарда на акционерите до 2022
Коментари Харесай

Nestle връща $20 милиарда на инвеститорите

Nestle SA ще върне $20 милиарда на акционерите до 2022 година и даде поръчка за нови придобивания, която да запазят бързите темпове на напредък и да подобрят маржа, написа Bloomberg.

Компанията има средства сега, откакто по-рано тази година продаде за $10 милиарда дерматологичното си поделение. Заради това през януари идната година ще стартира назад изкупуване на акции и може да вкара специфичен дял през идващите три години. Размерът им ще зависи от пазарните условия и от това дали Nestle ще успее да направи огромно придобиване, уточни основният изпълнителен шеф Марк Шнайдер.

Шнайдер към този момент три години е отпред на хранителния колос, през които пазарната капитализация на компанията се усили с съвсем $80 милиарда. Производителят на Nescafe и KitKat купи над 20 компании под неговото ръководство. Той е първият основен изпълнителен шеф, който не идват от компанията, от съвсем един век. Шнайдер редуцира и 4 000 работни места в Съединени американски щати, което помога на компанията да доближи задачата си от спестени $1,9 милиарда тази година.

През първите девет месеца на годината компанията регистрира растеж на продажбите от 3,7 %, с помощта на артикули като кафето за Starbucks за машините Nespresso. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР