Нестле Груп обяви нов голям екологичен ангажимент - компанията се

...
Нестле Груп обяви нов голям екологичен ангажимент - компанията се
Коментари Харесай

Нестле се присъединява към Европейския пакт за ограничаване употребата на нерециклирана пластмаса

Нестле Груп разгласи нов огромен екологичен ангажимент - компанията се причислява към Европейския пакт за ограничение използването на нерециклирана пластмаса. Очаква се това да помогне на Нестле да реализира 100% рециклируемост и опция за повторна приложимост на опаковките си, както и да понижи използването на нерециклирана пластмаса с една трета до 2025 година

Целта на Европейския пакт, иницииран от Франция и Нидерландия, е да форсира прехода към кръгова стопанска система на пластмасата. Той ще спре мощната взаимозависимост от нерециклираната пластмаса – пластмасов материал, който се създава от невъзобновяеми източници.

Споразумението събира водещи компании, неправителствени организации и държавни структури, които се стремят да осъществят общата си цел до 2025 година и с дейностите си да надвишават условията на съществуващите правни ограничения и общи европейски цели, които включват:

· Намаляване на използването на нерециклирани пластмасови артикули и опаковки с минимум 20%

· Повишаване на потенциала за събиране и преработване на пластмасови опаковки в Европа с минимум 25%

· Стимулиране на потреблението на рециклирани пластмаси в опаковките с най-малко 30%.

Една от общите цели на пакта е основаване на кръгова стопанска система посредством възстановяване на системите за събиране, подбиране и преработване на пластмаса в Европа, разяснява Марко Сетембри, основен изпълнителен шеф на Нестле за Европа, Близкия Изток и Северна Африка. " Днес можем да обявим, че бутилките на минерална вода Вител (продукт на Нестле във Франция) са създадени от рециклиран материал. Искаме в бъдеще да бъдем сигурни, че и другите ни опаковки като хартия и пликове, също могат да бъдат сполучливо рециклирани и употребявани в производството на нови опаковки. “, добавя той.

Сигурността на продуктите е приоритет за компанията. Пластмасите, употребявани за пакетиране на храните и напитките на Нестле, са нетоксични и безвредни за консумация. За да може да бъде употребена рециклирана пластмаса, която не съдържа частици, рискови за потребителите, процесът на преработване би трябвало да се усъвършенства. Предизвикателството за Нестле и цялата хранителна промишленост е това, че сега потреблението на нерециклирана пластмаса за произвеждане на опаковки е по-лесно и по-достъпно за потребителя, в сравнение с потреблението на рециклирана пластмаса в опаковките. За да преодолее това предизвикателство, Нестле разгласи инвестиция, ориентирана към преработването на пластмаса на стойност от над 1,5 милиарда швейцарски франка, с което даде явен сигнал, че подтиква рециклиращите компании да се концентрират върху преработването на безвредни пластмаси и по този метод да спомогнат в построяването на един нов пазар.

За да понижи още повече потреблението на нерециклирана пластмаса, Нестле трансформира и метода, по който доставя продуктите си. Компанията е в развой на тестване на система за доставка на храната за домашни любимци Purina PetCare и разтворимото кафе NESCAFE, която не изисква в допълнение пакетиране. Компанията си партнира и с LOOP – услуга за доставка на храна по домовете, която дава опаковки за многократна приложимост. Първите артикули скоро ще бъдат налични на френския пазар.

Нестле започва и фонд за стабилно пакетиране на стойност 250 милиона швейцарски франка в поддръжка на стартъпи, които основават нововъведения в тази сфера, в това число и нов тип опаковъчни материали, както и системи за неведнъж зареждане и решения за преработване.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР