Нестле България оповести финансовите си резултати за изминалата година, както

...
Нестле България оповести финансовите си резултати за изминалата година, както
Коментари Харесай

Nestle планира 13 милиона лева инвестиции в България през 2019-а

Нестле България оповести финансовите си резултати за миналата година, както и за първото тримесечие на 2019 година на специфична конференция, проведена във фабриката й в София.

Компанията, която разполага с 1 фабрика и близо 1 100 души в България, е осъществила доходи за миналата година в размер на 258 млн. лв. и облага в размер на 23.7 млн. лв., заяви изпълнителният шеф на компанията Емануел Артур. За съпоставяне през миналата година облагата на компанията е била в размер на 23.3 млн. лв..

Продажбите на Нестле България за първото тримесечие на годината са възлезли на 68 млн. лв., което съставлява органически растеж от 3.6% и действителен вътрешен растеж от 5.5%.

" През 2018-та година Нестле България продължи да работи за усилване на продуктовото си портфолио, концентрира се върху стратегическото си развиване и успеваемостта на процесите ", разяснява Артур.

Инвестициите на компанията са били в размер на 5.4 милиона лв. през миналата година, равнище съпоставимо и с миналата. От тях 35% са били ориентирани към повишение на продуктивността и нови продукти; 32% към вендинг кафе машини; 15% за сигурност на чиновниците и продуктите; 14% за модернизиране на дистрибуционния и централния офис; 4% за осведомителни технологии.

За тази година обаче, компанията възнамерява значително покачване на вложенията си, като се чака те да възлязат на 13 милиона лв..

" В седемте бранша, в които компанията е показана на родния пазар, тя е номер едно по продажби в пет от тях. При детското хранене, където заема 2-ра позиция, е налице сериозен напредък през последната една година ", изясни Артур.

При шоколадовите артикули компанията е на трето място по продажби само че подхваща съществени дейности за преструктуриране на бизнеса си за завладяване на нов пазарен дял. Част от тези старания включват прекъсване на производството на шоколади, както и усилване на напъните към шоколадовите десерти.

В резултат на напъните на компанията, лансираната през септември вафла " Мура " бележи органически растеж в продажбите си от 42.5% през първото тримесечие на годишна база, след години на загуба на пазарен дял.

Компанията показа и нови десерти, като да вземем за пример KITKAT Senses - специфичен размер хапка " за шерване на съвършената отмора ". LION показа ново потомство десерт с цели хрупкави частици - шоколад и ядки, боровинки и стафиди - LION2GO.

Добре са се представяли и други съществени артикули на компанията, като марката Nescafe е постигнала мощно усъвършенстване в пазарния си дял от 73 б.п. и стабилен позитивен растеж от 6.4% по отношение на 2017 година

Изключително добре се показват и продажбите на храни за домашни любимци в България. Една година след лансиране, котешката храна с марката Felix, бележи растеж от 17% и пазарен дял от 31.1% в страната ни.

Пюрета и сокчета Nestle Gerber означиха стабилен растеж през 2018 година (31.4% органически ръст). Съществен принос за този резултат има ново-лансираната гама плодови закуски Nestle Gerber.

След десетилетия проучвания, Nestle направи нов теоретичен пробив, като направи нов теоретичен пробив, като създаде първото в Европа мляко за кърмачета с олигозахариди, структурно създаде първото в Европа мляко за кърмачета с олигозахариди, структурно идентични с тези в майчината кърма.

България бе след първите пазари на Нестле, където компанията стартира през 2018 година NAN OPTIPRO® 1 и 2.

Нестле България продължава да влага и в своите чиновници, като е изхарчила 143 хиляди лева за образования в чужбина.

През 2018 година по самодейността " Нестле се нуждае от младите " 62 младежи са получили опция за работа/стаж/практика в компанията. Служителите до 30 години съставляват 11% от общия брой на работещите в компанията в България.

Настоящата година е извънредно значима за компанията, тъй като маркира 25 години Нестле в България, както 80-та годишнина от основаването на българската фабрика.

Нестле в световен мащаб през 2018 година

Швейцарската компания регистрира 91.4 милиарда швейцарски франка продажби за 2018; 308 000 чиновници в над 190 държави; 413 заводи в 85 държави; над 2 000 марки; 1 милиард Нестле артикули се продават всеки ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР