Нестинарите от Огнена мистерия омагьосаха снощи с изпълнението си жителите

...
Нестинарите от Огнена мистерия омагьосаха снощи с изпълнението си жителите
Коментари Харесай

Деси Жекова от Огнена мистерия: Нестинарството е дарба, връзка с Бог, пречистване!

Нестинарите от " Огнена тайнственост " омагьосаха нощес с осъществяването си жителите и гостите на регион " Владиславово ", видя кореспондент на Varna24.bg . Те гостуваха по покана на уредниците на фестивала, отдаден на празника на региона.  

Десислава Жекова е преподавател по специалност. Увлича се от осведомителните технологии. Сърцето и душата й обаче са отдадени на нестинарството и изумителният танц върху жаравата.

" За доста хора нестинарството е магия, нещо отвън човешките качества и разбирания. Всеки човек си има заложба, един пее, различен свири, трети танцува. Нестинарството за мен е заложба. Счита се, че идва по завещание. Аз мисля, че нестинарството е сила, някои хора го назовават Бог, Буда, Аллах, силата си я избира индивида, който е кадърен и задоволително чист, с цел да го прави. Нестинарството е особено с това, че всичко се случва на момента. Няма нищо прикрито или подправено. Два танца идентични няма. Усещането е друго, местата са разнообразни и това, което правиш в огъня е друго. Когато си върху жаравата забравяш за света в близост. Нестинарите изпадат в някакъв тип транс, само че не полуда. Това е медитация, оставаш самичък със себе си, макар, че усещаш хората в близост ", споделя Десислава.

Тя не крие, че се е срещала и с болката, само че е безапелационна, че нестинарите не обработват с нищо ходилата си, по този начин, както мнозина подозират. 

Започнала сякаш инцидентно, само че към този момент знае, че в живота няма нищо инцидентно. 

" Исках да стана танцьорка в Добруджанския отбор или счетоводител. Доста години танцувах, само че не продължих с това, а с нестинарството. Почувствах, че това е моето нещо, което пречиства, дава утешение, зарежда ме. За другите хора това е нещо ужасно ", добавя Деси.

Какво още разкри тя за тайните на нестинарството, вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР