Нестандартна инсталация, наречена „Оранжерия за мисли“, е поставена на площада

...
Нестандартна инсталация, наречена „Оранжерия за мисли“, е поставена на площада
Коментари Харесай

„Оранжерия за мисли“ е инсталирана на центъра във Варна

Нестандартна апаратура, наречена „ Оранжерия за мисли “, е сложена на площада пред входа на Морската градина. Съгласие за инсталирането на краткотрайната структура е дал Експертният съвет по устройство на територията.

Проектът се подрежда измежду финансираните от общинския фонд „ Култура “. Реализира го варненската художничка Велина Гребенска. Самата апаратура има тип на тунел, затрупан с винил. Идеята е да наподоби оранжерия с височина 2.8 метра, широчина 2.2 метра и дължина 4 метра. Идеята е в структурата да бъдат събрани текстове и цитати, ориентирани към смисъла на живота, същинските и смислени неща в съществуването ни.

Всички тези мисли са в „ оранжерията “ с концепцията да дадат живот на нови положителни планове, които да подбудят към положителни каузи. Престоят и времето в тунела ще дадат опция на всеки да се изолира от външния свят за миг и най-малко малко да си даде сметка за стойностите в актуалния живот. Текстове и цитати младата жена събира от другари и непознати. Идеята е всеки клиент също да може да остави свои мисли в „ оранжерията “.
7
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР