Нестандартна демонстрация до Парламента ще се състои този петък от

...
Нестандартна демонстрация до Парламента ще се състои този петък от
Коментари Харесай

Нестандартна демонстрация до Парламента по повод Световния петък без кожи


Нестандартна проява до Парламента ще се състои този петък от 18 ч. Акцията се организира като част от Световния петък без кожи и се провежда от съдружие КАЖИ. Събитието повдига въпроса за развъждането и убиването на животни като норки и лисици, единствено и само за техните кожи.

В градинката до Парламента уредниците са планували огромен екран, на който ще се прожектират фрагменти от халетата на най-голямата плантация за норки в България. Гражданите, които се включат в демонстрацията този петък, ще имат опция да подпишат на място отворено писмо до народните представители. По време на митинга ще се организира и артистичен пърформънс с присъединяване на общността “Дерида Денс – актьори и другари ”.

Поводите за демонстрацията са два. Единият е законопроектът за възбрана на фермите за скъпи кожи в България. Петя Алтимирска, ръководител на КАЖИ, изяснява:

“България е на кръстопът да вземе значимо решение. Но то се бави и това коства животи. Законопроектът за възбраната е импортиран в Парламента от група депутати и чака да бъде гласуван. Очите ни в този момент са ориентирани към народните представители. Те ще решат още какъв брой животни би трябвало да бъдат обречени на страдалчество и гибел в България, единствено с цел да се кичим с техните кожи. Отново излизаме на улицата, с цел да напомним за това. ”

Вторият мотив за акцията е Световният петък без кожи, който неслучайно съответствува с “Черния петък ”. На този ден в хиляди магазини в България голяма част от продуктите с скъпи кожи ще стигнат до потребителите. “Дали тези консуматори знаят за жестокия генезис на това, което купуват? Помпони на шапки, яки на качулки, елеци, палта, ключодържатели и още доста дребни неща, с които хората незабелязано поддържат жестокостта към животните във фермите за скъпи кожи. ”, споделя още госпожа Алтимирска

Глобалната климатична стачка, която ще се организира и в София по същото време,  се чака към 19:30 ч. да се причисли към демонстрацията до Парламента против фермите за скъпи кожи. С това алегорично се акцентират допирните точки сред двете дела. От КАЖИ означават, че наред с етичните и хуманните проблеми с фермите за кожи, те водят също до екологични проблеми и заплашват биоразнообразието.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР