Нестандартен подход за спасяване на възрастните хора от телефонните измамници

...
Нестандартен подход за спасяване на възрастните хора от телефонните измамници
Коментари Харесай

Полицията в Шумен с нетрадиционна акция срещу телефонните измами

Нестандартен метод за избавяне на възрастните хора от телефонните измамници избра полицията в Шумен. Тя проведоха среща на възрастните хора с жертва на телефонна машинация и муле, помогнало да се предотвратят 7 измами.


Една от излъганите дами описа, че в гласа от слушалката разпознала Иван, доста непосредствен другар на фамилията. Той ѝ изискал 10 000 лв., с цел да купи електроуреди. Това доста я тормозило, тъй като имала единствено 900 лв..
Казва - иди да видиш какви пари имаш у вас и не затваряй слушалката. Нещо подсъзнателно ми подработи, този израз " не затваряй слушалката " аз съм го чувала по малкия екран, но аз толкоз улисана и толкоз уверена, че съм с Иван във връзка....
Сред атакуваните се оказал и журналистът от Шумен Красимир Крумов. След като не могли да го излъгват, предложили му да сътрудничи. Красимир се обадил на полицията и дружно тръгнали да разкриват машинация.
Красимир Крумов: Нещо, което в никакъв случай няма да не помни, дамата, която слезе с един вълнен елек и която даже, откакто служителите на реда ѝ бяха обяснили, че никакви пари не би трябвало да дава, няма никакъв случай, че това е опит за телефонна машинация, тя продължаваше да пита " ще се оправи ли синът ми ".
На срещата за следващ път служителите на реда приканиха възрастните хора да не дават пари на непознати и им описаха схемите, с които ги мамят. От 2014 до 2019 година телефонните измамници са взели от доверчиви шуменски пенсионери 740 000 лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР