Нестандартен начин да запазят автобусните спирки от посегателства са измислили

...
Нестандартен начин да запазят автобусните спирки от посегателства са измислили
Коментари Харесай

Срещу вандали: Нарисуваха известни личности по спирките в Раковски

Нестандартен метод да запазят автобусните спирки от похищения са измислили в община Раковски. На тях са изобразени известни персони, които стопират вандалите.

Раковски

Идеята хрумнала преди две години.
Таня Бакова, зам.-кмет на Община Раковски: Минавайки около спирките правеше усещане на всеки жител, че те са неугледни и едно недобро място по тази причина взехме решение да възобновим техния образ и в това време да получават информация за локални и национални персони.
Първоначално от общината създали допитване, след което почнали и самото възобновяване. Първо това се случило в Раковски като концепцията била да се обхване трасето, по което ще мине папа Франциск.
Таня Бакова, зам.-кмет на Община Раковски: По тези спирки персони има от висок сан, спортисти, като Петър Лесов, това е изтъкнат локален боксьор, Гинка Загорчева - състезател лека атлетика с доста награди.
Докато чакат по спирките, хората могат да получат доста забавна информация, като да вземем за пример по какъв начин Гинка Загорчева е получила благословията на папата за финала на 100 метра в Рим през 1987-а година или пък по какъв начин бившето село Калъчаи става един от кварталите на Раковски и придобива името военачалник Николаево в чест на военачалник Данаил Николаев.
Таня Бакова, зам.-кмет на Община Раковски: Около 20 спирки имаме актуализирани, предстоят ни още към 10, с цел да може да обхванем всички спирки във всяко едно обитаемо място.
Всяко от обитаемоте места избира коя персона да попадне на неговите спирки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР