Нестабилността в международните отношения се засили в последно време, заяви

...
Нестабилността в международните отношения се засили в последно време, заяви
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Нестабилността в международните отношения се засили в последно време

Нестабилността в интернационалните връзки се ускори напоследък, съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров, представен от ТАСС.

"Бих споделил, че интернационалните връзки не престават устойчиво да се усложняват. Това е развой, който към този момент никой не съумява да спре ", сподели Лавров в изявление за медийната група "Известия ".

Руският външен министър обърна внимание, че Съединени американски щати дружно с най-близките си съдружници водят политика, ориентирана към подкопаване на откритата след Втората международна война международноправна система.

"Това включва съглашения, реализирани през последните десетилетия в областта на стратегическата непоклатимост и контрола над въоръженията... Като цяло международноправните структури, които бяха основани след Втората международна война и се развиваха въз основа на универсални съглашения, в този момент са подложени на тежко тестване ", регистрира Лавров.

Руският външен министър означи, че в опит да размени наложилите се правила на интернационалното право Западът всякога изобретява нови правила съгласно моментните си потребности и ползи, а по-късно ги натрапва на други страни.

"Г-20 отразява признаването на действителностите на многополюсния свят. Именно с тези действителности Западът се пробва да се бори, като се старае да резервира своето владичество, което е упражнявал през последните 500 години, "поръчвайки музиката " във всички интернационалните каузи ", сподели Лавров и добави: "Самият факт, че Западът е заинтригуван от активността на Г-20, демонстрира, че той е заставен да признае тази нова действителност. "

Фактът, че разрастващите се райони в света не са показани, е "основен проблем " на настоящия състав на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи съветският външен министър. По думите му Бразилия и Индия имат цялостното право да подобрят своите позиции в съвета, очевидно имайки поради, че те би трябвало да станат негови непрекъснати членове.

Лавров означи стабилизиращото въздействие на Г-20, където са показани всички основни райони на света и центрове на икономическо и финансово въздействие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР