Нестабилността в държавата, ако я свързвате с неподписания указ на

...
Нестабилността в държавата, ако я свързвате с неподписания указ на
Коментари Харесай

Симеонов: Така и не разбрах защо указът не беше подписан още в началото

Нестабилността в страната, в случай че я свързвате с неподписания декрет на президента за освобождение на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, евентуално ще остане. Това съобщи на брифинг пред публицисти във Варна вицепремиерът Валери Симеонов.

"За мен по този начин и не стана ясно за какво в действителност указът не беше подписан, а в един миг се подписа. Какво завоюва България, че в продължение на десетина дни трима министри, които са подали оставка, не са освободени?”, попита Валери Симеонов и добави, че не е добре, когато институциите водят война между тях пред очите на обществото.

,,Аз постоянно съм бил срещу това. Не е въпрос на персонални благосклонности, не е въпрос на его. Ние като участници в изпълнителната власт и президентството, в Народното събрание, не би трябвало да демонстрираме разминаване и противоречие”, сподели още Симеонов.

Според него това саботира най-голямото достижение в последните година и четири месеца - а точно политическата непоклатимост в страната. По думите му тази непоклатимост, установяването на правила, които важат за всички, в една постоянна наклонност на развиване на стопанската система, не би трябвало да се унищожава от дребнави пререкания.

"Не бива персоналните връзки сред президента и министър-председателя да рефлектират върху осъществяването на отговорностите ", акцентира вицепремиерът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР