Нестабилен студен атмосферен фронт преминава над Балканите с по-осезаем вятър,

...
Нестабилен студен атмосферен фронт преминава над Балканите с по-осезаем вятър,
Коментари Харесай

Сиромашко лято в края на октомври

Нестабилен леден атмосферен фронт минава над Балканите с по-осезаем вятър, по-ниски дневни температури и нищожни валежи. В четвъртък облачността ще е променлива с повече слънце в западните региони. На изток в хода на деня са вероятни незначителни превалявания на изолирани места, с по-голяма възможност в Предбалкана, в Стара планина и на североизток. Ще се усеща ветровит вятър с най-силни пориви по Старопланинските била. Дневните температури ще се намалят и ще са сред 15 и 20 градуса.

В петък облаците бързо ще се раздерат, ще се покаже слънцето, а вятърът ще отслабне. Ще остане обаче хладно - рано сутринта в котловините на запад и в полетата на Североизтока температурите в някои региони ще допрян нулата с предпоставки за слани. През деня термометрите ще демонстрират от 13 до към 17-18 градуса.

Почивните дни ще дадат началото на известното „ сиромашко " лято. Ще нахлува по-топъл въздух от запад, с който и през двата дни температурите ще са доближават 20-25 градуса.

И в събота, и в неделя облаците ще са повече на североизток, където не са изключени и слаби валежи. В неделя ще е прохладно - поривите от северозапад ще са изключително мощни в Дунавската низина, Предбалкана, в Стара планина и някои подбалкански котловини, където скоростта им ще бъде до 60-70 км/ч.

Последната цялостна октомврийска седмица ще е по-топла от нормалното. Въпреки утринните мъгли, към средата на интервала дневните температури ще доближат нетипични стойности от над 25 градуса в обичайно топлите региони. От четвъртък нататък от североизток ще нахлува леден въздух с капацитет за превалявания и намаляване на температурите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР