Неспазване заповедта на кмета на Пловдив Здравко Димитров за делнично

...
Неспазване заповедта на кмета на Пловдив Здравко Димитров за делнично
Коментари Харесай

Внимание, ето кои в Пловдив ще бъдат глобявани с 5 бона, ако...

Неспазване заповедта на кмета на Пловдив Здравко Димитров за делнично разписание в пиковите часове и по-големи рейсове за пасажерите в градския превоз заран и вечер откри взаимна инспекция на екипи на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоз “ и ДАИ.

С санкции от по 5000 лв. бяха глобени превозвачите, които не съблюдават разпорежданията, въведени от 16 март, за постоянно разписание в час пик и над 70 места за пасажери в рейсовете, написа "Марица ".

Вместо компаниите превозвачи да съблюдават маршрутното разписание и да се движат заран от 05:00 до 09:00 часа и следобяд от 16:00 до 19:00 часа с работен график, както е указано в заповедта, е открито, че те организират по-малко на брой курсове и с по-малки рейсове.

„ 8 екипа от чиновници са ситуирани на основни места из града и вършат инспекции на безусловно всички компании. Установихме и, че някои от тях в часовете с най-натоварен трафик употребяват и по-малка от 70 места съдържимост за пасажери, което е жестоко нарушаване на заповедта на кмета Здравко Димитров “, изясни шефът на Оперативна програма „ ОКТ “ Пламен Вълков.

По думите му компаниите, които не съблюдават ограниченията за ограничение разпространяването на ковид и не съблюдават възбраната за скупчване на хора в рейсовете, ще бъдат глобени с по 5000 лв..

Допълнително санкции от по 1000 лв. са наложени и за неспазване на маршрутното разписание и неделен график в пиковите часове. При последващо нарушение сумата ще нарасне на 5000 лв..

Проверките на чиновници на Оперативна програма „ Организация и надзор по превоза “ и Държавната автомобилна ревизия се правят всеки ден, като с изключение на на терен наблюдението става и през GPS системата за следене на градския превоз.

Правят се и моментни фотоси, като доказателство за неспазване на общинските разпореждания, които кореспондират с тези на Националния действен щаб за ограничение скупчване на хора на едно място с оглед предварителна защита на разпространяването на ковид.

Контролът ще продължи до оповестяване края на изключителното състояние в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР