Неспазване на правилата и указанията при скок с парашут са

...
Неспазване на правилата и указанията при скок с парашут са
Коментари Харесай

Неспазване на указанията вероятно е причинило трагедията в Чешнегирово

Неспазване на разпоредбите и напътствията при скок с парашут са евентуалната причина за случая, при който почина парашутист по време на НАТО-вско обучение, коментира председателят на Съюза на парашутистите в България о.р. полк. Сирмо Сирмов пред Нова тв.
 Канадски парашутист е умрял на летище Чешнегирово, трима американци са ранени
„ Според мен повода може би е незадоволителната подготовка и дребното опит на потърпевшите парашутисти, както и нарушение на някои от разпоредбите във въздуха и при приземяване ”, счита експертът. По думите му има предпоставки, които при неспазване на условията могат да доведат до произшествието. „ Те са два типа – предпоставки за катастрофи след овакантяване на самолета и при приземяване. Парашутистите би трябвало прецизно да съблюдават откритата отдалеченост при овакантяване на машината. При нарушение на дистанцията се получават сближения, които водят до неприятни последици. От друга страна, след овакантяване на машината може да настъпи цялостен или непълен отвод за разтваряне на парашута ”, обясни той.

Инцидентът е станал в нощта на 17-и против 18 юни по време на учението Swift Response, което се ръководи от Командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа и се организира на териториите на България, Хърватия и Румъния от 13-25 юни. Загиналият военнослужещ е канадец, ранени са и трима американци.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР