Неспазване на правилата и указанията при скок с парашут е

...
Неспазване на правилата и указанията при скок с парашут е
Коментари Харесай

Неспазване на правилата е една от версиите за инцидента, при който загина военен

Неспазване на разпоредбите и напътствията при скок с парашут е евентуалната причина за случая, при който почина парашутист по време на НАТО-вско обучение.

„ Според мен повода за случая може би е незадоволителната подготовка и дребното опит на потърпевшите парашутисти , както и нарушение на някои от разпоредбите във въздуха и при приземяване ”, разяснява ръководителят на Съюза на парашутистите в България о.р. полк. Сирмо Сирмов пред във връзка нещастния случай.

Инцидентът се случи в нощта на понеделник против вторник покрай пловдивското село Чешнегирово. Един човек почина, а други трима пострадаха. Води се следствие какво е довело до случая.

Според Сирмов има предпоставки, които при неспазване на условията могат да доведат до произшествието. „ Те са два типа – предпоставки за катастрофи след овакантяване на самолета и при приземяване. Парашутистите би трябвало прецизно да съблюдават откритата отдалеченост при овакантяване на машината. При нарушение на дистанцията се получават сближения, които водят до неприятни последици. От друга страна, след овакантяване на машината може да настъпи цялостен или непълен отвод за разтваряне на парашута ”, разяснява още той.

„ Научих от ваши сътрудници за случилото се. Аз нямам достъп до самото отделение и не знаем какви задания се извършват там. Бяхме известени за това образование. Американски военни офицери, придружавани от наши офицери, пристигнаха в кметството с осведомителни материали. Раздадоха на жителите на селото дипляни, друга част разлепихме на видни места. Никой от селото не се е оплакал от провеждането на учението ”, разяснява кметът на село Чешнегирово Христо Атанасов.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР