Неслучайно започвам консултациите именно с вас – като най-многочислена политическа

...
Неслучайно започвам консултациите именно с вас – като най-многочислена политическа
Коментари Харесай

Румен Радев: Публичната комуникация между партиите в коалицията съживи призрака на предсрочните избори

Неслучайно стартирам консултациите точно с вас – като най-многочислена политическа мощ в българския парламент и като пръв мандатоносител, който носи непосредствена отговорност за събитията, които предстоят. Това сподели президентът Румен Радев преди началото на консултациите с представителите на парламентарната група на ГЕРБ-СДС – Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян.

Публичната връзка сред партиите в обединението в последно време като че ли съживи призрака на предварителните парламентарни избори, макар че измененията в Министерски съвет бяха авансово планувани още преди девет месеца, макар съществуването на мощно спояващи ви фактори вътре в коалцията, както и внушителната парламентарна поддръжка за ръководството, която постоянно надминаваше даже 2/3 от народните представители, обърна се президентът към представителите на ГЕРБ-СДС.

Според Румен Радев конституционният законодател е планувал провеждането на консултациите при президента точно с цел да се подкрепи процеса на сформиране на държавно управление.

„ Да се изяснят значими въпроси преди да пристъпим към връчването на първия изследователски мандат, с цел да станат ясни, доколкото може, началните позиции и какъв би бил най-хубавият резултат за страната. Важен подобен въпрос са комплицираните връзки сред сътрудниците в обединението и смятате ли, че в обозримо бъдеще ще бъдат преодолени всички несъгласия, по какъв начин преценявате темпа на договарянията с вашите сътрудници, както и изключително значимият за мен въпрос – подготвени ли сте за връчването на мандата или имате потребност от още време “, изясни задачата на консултациите президентът.

Мария Габриел акцентира, че за ная най-важно е да има разговор, да се изричат както положителните, по този начин и сериозните неща. „ Това, което е значимо за нас е да не губим от взор интереса на България, ние имаме потребност от непоклатимост и успокоение, само че то би трябвало да е на кардинална основа. То би трябвало да стъпва на фундаментални правила и полезности и поради това и за нас е толкоз значимо в днешния диалог да споделим с вас по какъв начин протичат тези диалози “, уточни още Габриел.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР