Неслучайно медът е считан за една от най-полезните храни и

...
Неслучайно медът е считан за една от най-полезните храни и
Коментари Харесай

Как да разпознаем истинския мед и да го съхраняваме правилно?

Неслучайно медът е считан за една от най-полезните храни и той би трябвало да участва във всеки дом. Този пчелен артикул изобилства от витамини и минерали. В него се съдържат доста витамини от група В, витамин С, калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, натрий и цинк.

Освен това медът съдържа биологично дейни растителни съединения и антиоксиданти.

Този, който е с по-тъмен цвят, има по-голямо количество от тези съединения.

Благодарение на неповторимия си състав и натурален генезис, медът дава сила, укрепва имунната система и подкрепя процесите за изхвърляне на токсините от тялото.
 Какво можем да лекуваме със примес от мед и горчица Какво можем да лекуваме със примес от мед и горчица
Не малко хора страдат от болки в коленете. Това може да аргументи невиждан дискомфорт, както и да повлияе извънредно доста на естествения...

Според специалистите висококачественият мед съдържа огромно количество антиоксиданти, които оказват помощ за понижаване на риска от инфаркти, инсулти и някои типове рак. Също по този начин тези потребни субстанции оказват помощ за опазване на зрението.

Установено е, че постоянната консумация на малко количество мед оказва помощ за съкращаване равнището на общия холестерол, а също и за понижаване на болката при стомашни язви.

Как да сме сигурни, че сме избрали качествен мед?

За страдание не всички артикули, предлагани на пазара като мед, са същински пчелен артикул. За да избегнете консумацията на некачествен продукт и да не навредите на здравето си и на това на околните ви, би трябвало да знаете какви са качествата на същинския мед.

Консистенцията на продукта би трябвало да е много вискозна и медът да се увива като лента към лъжицата, когато я потопите в буркана.
 Защо да ядем недопечен мед Защо да ядем " недопечен мед "
Смятате ли, че не е елементарно да се откри артикул, който да бъде апетитен и здравословен по едно и също време? Вече не е нужно да търсите! Това несъ...

Приятният флорален мирис е характерен за същинския мед. Той би трябвало да има сладостен усет. Ако усетите киселинност, това значи, че е негоден и в него са почнали ферментационни процеси.

Вземете дървена пръчка, потопете я в меда и по-късно я повдигнете. Висококачественият мед ще се увие към нея с дълга, непрекъсната нишка. При скъсването на нишката се образува " кула ", която " пада " много постепенно.

Колко дълго може да се съхранява мед?

Естественият първокачествен мед може да се съхранява без да загуби потребните си свойства до две години. В този случай продуктът би трябвало да се държи в помещение, предпазено от директна слънчева светлина, където температурата на въздуха не е повече от 20 ° C.

Запомнете: Медът замръзва при температура минус 6 ° C и размерът му понижава с 10 %. Въпреки това той не губи потребните си свойства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР