Неслучайно кучето е определяно за най-добрия приятел на човека. Неговата

...
Неслучайно кучето е определяно за най-добрия приятел на човека. Неговата
Коментари Харесай

Как да похвалим кучето при обучение

Неслучайно кучето е определяно за най-хубавия другар на индивида. Неговата смирена натура, в комбиниране с отзивчивия темперамент, трансформират съжителството с този домакински любим в същински прелестно прекарване. Освен добротата на тези животни, те се открояват с още едно удивително качество – високата просветеност. Кучетата са едни от най-умните животни, което прави тяхното обучаване бързо и елементарно.

В процеса на тяхното развъждане, те са способни да усвояват разнообразни команди и да се трансформират в приближен сателит на индивида.

Важен аспект от процеса на обучаване на кучето обаче е мотивацията. За да се радвате на добър и правилен другар, то вие би трябвало да отвръщате със същото като техен собственик. Затова е признато да възнаграждавате своите любимци, откакто те са изпълнили ваша команда или са усвоили нов урок.

Ето по какъв начин можете да похвалите своето куче:

- Лакомства

Това е най-известният способ за награждаване на куче. След като то сполучливо е минало своя обучителен урок или е усвоил нова команда, няма нещо по-ефективно от премията посредством кучешко лакомство. За задачата има специфични артикули, предопределени тъкмо за това. Най-често са под формата на гранули от говеждо, сьомга, ориз и други Също по този начин се оферират награди и похвали на кучето под формата на гумени играчки. Давайки ги на своето куче, то инстинктивно усеща, че е наградено, поради своето положително държание. Това го стимулира да бъде още по-възприемчиво и чинно по отношение на вашите команди.

 Награди за кучета

- Вербални хвалби

Изненада или не, даже единствено вербалните хвалби играят основна роля като премия за своя домакински любим. Фрази като Добро куче или „ Браво на теб “ могат извънредно доста да стимулират кучето при образование. То е високо интелигентно и схваща вашите послания, по тази причина се старайте да го оценявате словесно всякога, когато забележите положително държание у него.

- Ласки

Всяко куче обича да се усеща обгрижвано и обичано от своя собственик. Затова ще го зарадвате същински, в случай че след сполучливото образование, го премиите със мощна прегръдка. Също по този начин можете да го погалите или почешете. Всяко от тези неща ще свърши еднообразно ефикасна работа. Бъдете благи с вашето куче и му дайте вниманието си изключително когато сполучливо извършва вашите команди.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР