Неслучаен подбор или далавера стои зад избора на 18 от

...
Неслучаен подбор или далавера стои зад избора на 18 от
Коментари Харесай

ГЕРБ-София: Защо Васил Терзиев предложи 18 частни имота в Южен Парк за изкупуване?

Неслучаен асортимент или спекулация стои зад избора на 18 от 75 частни парцела в Южен парк, препоръчани за изкупуване от Васил Терзиев?

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС упорстват за инспекция на всички частни парцели в Южен парк.

През тази година Столична община да изкупи 18 от 75 частни парцела, попадащи на територията на Южен парк, откъм МОЛ-а наоколо.

Предложението е на кмета Васил Терзиев и е включено в  Годишната стратегия за придобиване и ръководство на общинското имущество, наред със стотици други парцели. Зад това предложение стоят смущаващи обстоятелства и необяснимите претекстове по какъв начин тъкмо са определени тези 18 от 75 частни терена, считат от ГЕРБ-СДС.

Предложените за изкупуване 18 парцела не образуват един или няколко нови общински терена, а свободно плуват измежду голям брой други частни парцели. Така Столична община ще похарчи огромна сума от обществените пари, с цел да придобие парцели, върху които даже не може да построи алея в парка, тъй като парцелите не са свързани между тях. (На приложената скица на „ Южен парк – III част “ в жълт цвят са маркирани частните парцели, а в алено, парцелите, препоръчани за изкупуване от Столична община.)

„ В момента Васил Терзиев предлага да купим 18 парцела, ситуирани като дупки на швейцарско сирене върху огромна повърхност от частни парцели. Обществен смисъл  и изгода за София в това предложение изрично няма и остават съществени подозрения за „ неслучаен “ асортимент на парцелите, които ще се купуват без съответен аршин за какво. Затова на съвещанието на комисията по архитектура настоях неотложно предлагането за 18 покупко-продажби да бъде оттеглено от кмета и екипа му. Реакция още няма “, безапелационен бе Георги Георгиев, зам.-председател на СОС от групата на ГЕРБ-СДС.

„ Настоявам тези 18 парцела да бъдат извадени от програмата за придобиване на Столична община. Г-н Васил Терзиев стимулира изкупуването им в отчета си с това, че „ притежателите са създали действия до региона за продажбата им “. Освен, че тези 18 притежатели са постъпили вярно, на фона на своите съседи, настояваме да бъдат осъществени инспекции за всички 75 частни парцели “, съобщи Георги Георгиев.

Общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС упорстват администрацията на кмета Васил Терзиев да изготви юридически разбор за всички 75 частни парцели, попадащи в обсега на „ Южен парк – III част “. Придобиването им може да стане едвам откакто имаме изясненост по какъв начин са добити тези терени, ситуирани в осъществено мероприятие „ парк “ и да бъде направен механизъм за оценка на парцелите на всички притежатели.

Групата на ГЕРБ-СДС упорства да се ревизират и постъпилите в регион „ Триадица “ документи  и подхванатите дейности от кмета на региона Димитър Божилов.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР