Несигурното поведение може много да ни навреди и в личния,

...
Несигурното поведение може много да ни навреди и в личния,
Коментари Харесай

Тези 8 неща крещят, че сте несигурен в себе си

Несигурното държание може доста да ни навреди и в персоналния, и в професионалния живот. Понякога даже не си даваме сметка, че ни липсва убеденост.

Казвате ли си от време на време: “Аз съм в себе си!”? А замисляли ли сте за какво сте несигурни. Обикновено зад несигурността се крие ниско самочувствие и подценяване на личните качества.

Ето за какво е добре да знаете кои са признаците на ниска убеденост:

1.Твърде положителни сте

Неуверените хора укривам проблемите си зад необятна усмивка. Те се опасяват да покажат накърнимост и да се разкрият пред другите. Предпочитат да крият същинските си страсти и усеща,

2.Искате да сте съвършени всякога

Всеки неуспех раздрусва увереността ви, тъй като е нестабилна. Не вярвате задоволително в себе си. Ако бяхте по-уверени, щяхте да приемате неуспехите по-леко и да знаете, че идващия път ще се справите по-добре.

3.Не приемате рецензия

Тъй като сте несигурни, рецензията ви обърква и плаши. Не можете да приемете, че някой не е удовлетворен от вас. Това би означавало, че не се справяте. Ако бяхте уверени обаче, щяхте да знаете, че всеки бърка и една неточност не е определяща за качествата ви по принцип.

4.Имате потребност да се хвалите с придобивките или достиженията си

Когато интензивно демонстрираме положителните в живота си, това може да значи, че сме подвластни от похвалите и утвърждението на другите.

5.Не можете да отказвате

Смятате, че когато кажете “Не!”, близките ще спрат да ви харесват. А това ви изтощава и изпълва с възмущение.

6.Всяко малко нещо ви изкарва от равновесие

Не можете да се контролирате и сте напълно подвластни на страстите си. Лесно губите надзор и не се справяте с краткосрочната тревога.

7.Винаги мислите за най-лошия сюжет

Премисляте всяко нещо и постоянно предвиждате най-лошия сюжет. Катастрофалното ви мислене е токсична линия, която ограбва щастието ви.

8.Обвинявате за всичко другите

Това е държанието, което приказва най-силно за нерешителност. Увереният човек поема отговорност за дейностите си и не упреква другите за тях.

Вместо “Аз съм в себе си!”, започнете всеки ден да си повтаряте: “Аз имам вяра в себе си, в своите качества и качества!”, написа lifezone.bg.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР