Несигурното бъдеще на Великобритания и членството ѝ в Европейския съюз

...
Несигурното бъдеще на Великобритания и членството ѝ в Европейския съюз
Коментари Харесай

Със или без Брекзит хората от България и Румъния се местят на Острова

Несигурното бъдеще на Англия и участието ѝ в Европейския съюз не стопират жителите на най-бедните страни от района да имигрират на Острова в търсене на по-високо възнаграждение.

Почти 40 000 души от Румъния и България, две от трите най-бедни страни в Европейски Съюз са се преместили в Обединеното кралство, написа Bloomberg. Този брой хора е изчисляван на чиста база от януари до септември 2018 година. Това е повече от потока, който идва от всички западни страни, взети дружно.

Докато аргументите за тази интензивна миграция са многочислени и сложни за установяване, една от тях се откроява изключително. Разликата в заплащането сред Англия и двете балкански страни, където междинната брутна заплата е едвам $692, е сериозна. Освен това те се причислиха към Европейски Съюз три години след останалите страни членки на някогашния социалистическия лагер. Двете балкански страни стават част от Европейския съюз през 2007 година и имат по-малко време да настигнат виталния стандарт на Запада.

" В Букурещ за неквалифицирана работа можете да спечелите колкото в Италия и Испания, може би повече от Гърция, само че доста по-малко в сравнение с във Англия. А и английските граници отвориха много по-късно за тези две страни ", споделя Чиприан Даскалу, основният икономист на Балканите.

Около 370 000 души от България и Румъния в този момент работят на Острова по отношение на 860 000 от всички останали 8 източноевропейски страни. Средностатистическият български жител във Англия е печелил 7 пъти повече в сравнение с в България през 2015 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР