Несигурност във Венецуела след решението на президента Николас Мадуро да

...
Несигурност във Венецуела след решението на президента Николас Мадуро да
Коментари Харесай

Мадуро разкри новата валута и други мащабни реформи

Несигурност във Венецуела след решението на президента Николас Мадуро да разкрие проект за огромна икономическа промяна за прекъсване на спираловидната хиперинфлация, която тласна богатата на нефт и бедна като витален стандарт латиноамериканска страна към безпорядък, осведоми Агенция Франс Прес.

Преди да се пристъпи към реформирането на валутата в понеделник, когато Каракас ще стартира да издава нови банкноти след премахването на пет нули от осакатения боливар, Мадуро заяви детайлности за други ограничения, които се надява, че ще извадят Венецуела от рецесията.

 Снимка 373939
Източник:

В ограниченията е заложено и голямо нарастване на минималната заплата - за пети път тази година.

Но анализатори предизвестяват, че радикалните промени единствено могат да влошат нещата . Експертите чакат огромно комплициране и безредни подиуми през идващите дни за потребителите и частния бранш.

Мадуро, някогашен водач на рейс и водач на профсъюз, заяви, че страната би трябвало да покаже " фискална дисциплинираност " и да спре несъразмерното отпечатване на пари, което се е трансформирало в постоянна процедура през последните години.

Новата валута, върховен боливар - актуалната валута е мощен боливар, ще бъде закачена за дискредитираната криптовалута на страната петро. Всяко петро ще бъде на стойност към 60 $ , като ще се базира на цената на барел венецуелски нефт. Първоначалната стойност на всяко петро ще бъде от 3 600 суверенни боливара.

Минималната заплата ще бъде половин петро (1800 суверенни боливара) от понеделник. Това е към 28 $ - 34-кратно увеличение на минималната заплата, която беше по-малко от $.

Според прогнозите на Международния валутен фонд хиперинфлацията във Венецуела за тази година може да доближи 1 000 000% . Страната към този момент четвърта година е в криза. Във Венецуела има дефицит на хранителни артикули, лекарства и други съществени артикули.

Също стана ясно, че управляващите няма да таксуват храните и медикаментите с Данък добавена стойност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР