Несигурната макроикономическа ситуация и многобройните препятствия, пред които се изправя

...
Несигурната макроикономическа ситуация и многобройните препятствия, пред които се изправя
Коментари Харесай

Търговската война удари и по Leoni, която изгражда завод в Плевен

Несигурната макроикономическа обстановка и многочислените трудности, пред които се изправя автомобилната промишленост през днешния ден, нанесоха тежък удар по автомобилните пазари по света. По-слабите продажби накараха производителите на коли да забавят темпове, а това визира и техните снабдители.

Една от тях е немската Leoni AG, която влага €32 милиона в цех в Плевен. Консолидираните продажби на групата, която създава кабели и кабелни системи, доближават €1,247 милиарда през второто тримесечие на 2019 година и €2,509 милиарда през първото полугодие. И в двата случая това е спад от 6 % на годишна база.

" Основните аргументи са продължаващото закъснение на автомобилния бранш в Китай и Европа, както и последвалото лимитирано търсене от страна на производителите на коли на кабели и кабелни системи ", показват от компанията във финансовия си доклад. От Leoni показват и високите разноски за увеличение на производството в Мексико, които въпреки да понижават през трите месеца до края на юни, въпреки всичко са към €22 милиона.

На резултата натежават и разноските по тактиката Value 21, която би трябвало да пести по €500 милиона годишно на компанията след 2022 година За трите месеца са изхарчени €17 милиона за преструктуриране и други.

Преди еднократни резултати и разноските, свързани с Value 21, оперативната облага е негативна - минус €14 милиона. При включени всички разноски, загубата доближава €30 милиона за второто тримесечие. През същия интервал на предходната година резултатът бе облага от €62 милиона.

За първото полугодие оперативната загуба е €155 милиона, при облага от €125 милиона година по-рано. Тя включва изхарчените €37 милиона през първото тримесечие за повишение на производството в Мексико, както и €102 милиона, свързани с подразделението за структурно окабеляване.

Leoni обаче регистрира усъвършенстване на свободните парични потоци, като през трите месеца до края на юни те са минус €72 милиона, при минус €313 милиона през първото тримесечие.

Към 30 юни т.г. групата има 94 863 служителя по света, спрямо 87 666 души година по-рано и 92 549 в края на 2018 година В края на март т.г. компанията заяви, че ще редуцира общо 2 000 души, само че докладът не демонстрира това да е направено.

От 1 август т.г. групата има нов основен финансов шеф - 52-годишната Ингрид Ягеринг. Преди това тя е работила за OSRAM Opto Semiconductors като CFO и ръководещ шеф. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР