Несигурен летен сезон и по-скъпа почивка на море с от

...
Несигурен летен сезон и по-скъпа почивка на море с от
Коментари Харесай

Очаква ни несигурен летен сезон и по-скъпа почивка на море

Несигурен летен сезон и по-скъпа отмора на море с от 10 до 40 % чака браншът. По-точни прогнози може да има при изискване, че военните дейности в Украйна скоро приключат и цената на тока у нас спре да пораства.

" Изчакване " – с тази дума може да бъде избрана обстановката в туристическия бранш. Хотелиери и туроператори по Черноморието чакат стопляне на времето и понижаване цената на тока, както и усмиряване на спора в Украйна, с цел да решат на какви цени и дали изобщо ще посрещат туристи това лято.

Прогнозна цена в два случайно определени хотела в Созопол демонстрира, че в случай че предходната година за двойна стая в фамилен хотел сме плащали 110 лв. на вечер, това лято ще коства най-малко 150 лева В 4-звезден хотел се чака нарастване от 160 на 200 лева за нощувка.

След последната сметка за ток в един от хотелите в Созопол са спрели електричеството. 

 

" Декември 14 дни за 6 стаи сме заплатили 1450 лева Януари работим 6 дни, още веднъж за 6 стаи и сумата е 1850. Установих, че 39 лева ще бъде на стая електрическата енергия единствено. С какъв брой би трябвало да увеличим цената, с цел да покрием разноските? ", разяснява Мария Жекова, притежател на фамилен хотел.

Мария Жекова ще изчака средата на април, с цел да реши дали още веднъж да отвори. 

" Ако би трябвало да усилваме цената, би трябвало да отиде към 40 % нарастването “, добави Мария Жекова.

В Слънчев бряг напълно са спрели резервациите. 

" От всички пазари. Ние се намираме в непосредствена непосредственост до бойните дейности и е напълно обикновено ", сподели Теодор Пастармаджиев от Съюза на притежателите в Слънчев бряг.

" Очаквам, че ще имаме повишаване още и на нощувките, и на екскурзиите, и на транспортните услуги. Няма метод просто да не нарастнат. Отделно, храните се подвигат ", съобщи туроператорът Евелина Пулева.

По Северното Черноморие записванията са намалели, само че към този момент няма анулирани.

" Сериозен дял от туристите, които идват тук, са млада аудитория, а те са последните, които ги плашат всякакви рискови обстановки, и за това аз съм ненапълно оптимист в тази обстановка ", сподели Стоян Маринов от Варненска туристическа камара.

 

На Север ще разчитат и на румънци. Минималното нарастване на цените ще е с 10 на 100. 

Увеличение се чака и в Гърция. За седмица в Халкидики семейство с две деца в края на април ще заплати приблизително единствено за спане сред 100 и 300 евро и още толкоз за храна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР