Нещо в космоса просто не e както трябва. Вселената става

...
Нещо в космоса просто не e както трябва. Вселената става
Коментари Харесай

Вселената се разширява по-бързо, отколкото трябва

Нещо в космоса просто не e както би трябвало. Вселената става все по-голяма с всяка секунда. Тя се уголемява с доста по-бързи темпове, в сравнение с би трябвало, написа порталът Си/Нет.

От известно време се следи противоречие в наблюденията на „ ранната “ галактика, направени с телескопа Планк от Европейската галактическа организация и това, което астрономите виждат, когато изследват по-близките, модерни елементи от пространството с телескопа Хъбъл на НАСА. (Трябва да се вземе поради, че наблюдението на далечни елементи на Вселената с мощни телескопи е като наблюдаване обратно във времето).

Когато учените преглеждат какво се е случило преди 13 милиарда години посредством Планк и по-късно го екстраполират в сегашното, резултатите не съответстват с това, което Хъбъл вижда през днешния ден. От няколко години се предполагаше, че несъответствието се дължи на неналичието на точност в измерванията. Но откакто учените са прецизирали оборудванията си, несъответствието е останало.

“Работата на Хъбъл сред ранната и късната галактика може да бъде най-вълнуващото развиване на космологията от десетилетия ”, съобщи водещия откривател и нобелов лауреат Адам Рийс от Научния институт за галактически телескопи, който управлява научната задача на Хъбъл. “Това противоречие нараства и в този момент е достигнало точка, която е в действителност невероятно да се отхвърли като случайност. Това противоречие не би могло да се случи инцидентно. ”

Рийс твърди, че несъответствието изрично демонстрира, че липсва част от пъзела, който учените са наредили през годините, с цел да моделират историята на Вселената.

Възможно пояснение може да бъде появяването на тъмна сила в някакъв миг доста от дълго време. Според теориите до 70% от вселената може да се състои от мистериозни неща. Все още неоткрита и ускоряваща парченце във вселената, която въздейства на нейното разширение, е друга опция, както и концепцията, че невидимата тъмна материя може да избутва естествената материя по-силно, в сравнение с си мислим.

Действителното пояснение остава мистерия. Рийс и други учени възнамеряват да продължат да уточняват своите принадлежности и измервания, само че в случай че несъответствието не се дължи на човешка неточност, може да е нужна нова физика, с цел да се приключи пъзела. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР