Нещо различно и невиждано до този момент в света на

...
Нещо различно и невиждано до този момент в света на
Коментари Харесай

Волейбол на река за загрявка за европейското

Нещо друго и невиждано до този миг в света на волейбола, следва идната седмица в словенската столица Любляна. Федерацията по волейбол ще провежда първи интернационален волейболен мач на… река. Инициативата е част от промоцията на идното европейско състезание от 12 до 29 септември. За първи път шампионата ще се организира допълнително от 2 страни, както бе през 2015 година в Италия и България. Сега, цели 4 страни - Франция, Белгия, Холандия и Словения, ще са домакини на мачовете, които ще дефинират първенеца на Стария континент.



На 22 август жителите на съвсем 300-хилядния град Любляна ще станат очевидци на удивително събитие. Феновете ще имат опция да следят дуел сред международни звезди, който ще се организира на плаващо игрище в средата на река Любляница. Повърхността му ще бъде заобиколена от светещи линии, които ще очертаят игралното поле. Организаторите означават, че проектирането и осъществяването на терена е било трудоемко, защото е уникален.

В мача на посланиците на Евроволей 2019 ще се съревновават някогашните звезди Бас ван де Гор от Холандия, Гийом Самика от Франция, Франк Депестел от Белгия и Томи Шмук от Словения.

Двубоят ще бъде последван от игра сред формалните сътрудници на шампионата, а в края на вечерта някои от най-хубавите локални състезатели по плажен волейбол ще покажат умения на терена.

Снимка: CEV

На Европейското състезание България е в група „ А “ във Франция, дружно с тимовете на домакина Франция, Италия, Португалия, Гърция и Румъния. Регламентът планува в груповата фаза да се играе всеки против всеки. Първите четири от всеки поток не престават в идната фаза. Там към този момент се играе на директни елиминации. Съперници на тимовете от група А са тези от група С. Така, в случай че нашите волейболисти се класират за втората фаза ще играят с някои от тимовете, които са в предварителна група С (Словения, Русия, Финландия, Турция, Македония и Беларус).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР