Нещо неприятно се случва с българските ученици от най-горните класове.27%

...
Нещо неприятно се случва с българските ученици от най-горните класове.27%
Коментари Харесай

Румен Петков: 27% от учениците между 9 и 12 клас са ползвали наркотици

Нещо неприятно се случва с българските възпитаници от най-горните класове.

27% от младежите в България сред 9 и 12 клас са употребили опиати, а във възрастовия диапазон 15-30 процентът скача над 50, съобщи на кръгла маса Румен Петков в качеството си на ръководител на Международния институт за сигурност и съдействие.

Той посочи засиленото произвеждане на синтетични опиати, като сурогат на близо двойно орязания трансфер на органична дрога.

Петков означи навлизането на синтетика на наркопазара в Европа, което е от още по-голяма щета за здравето. Същевременно, тематиката е мощно неглижирана в Европа, в т. ч., и у нас – генезис на средства, дистрибуторска мрежа, предварителна защита. В този смисъл Петков предвижда трагично развиване на обществото в Европа – тежки и мъчно предотвратими последици.

Евродепутатът Елена Йончева уточни, че с 95% е кратко производството на опиат в Афганистан след идването на талибаните, само че то се е трансферирало в прилежащите страни Мианмар, Лаос и Тайланд. Проблемът, който поражда е, че след ограничението на този вид „ прехранване “, бедността се усилва доста внезапно, респ. и бежанският поток, защото маковите плантации са изместени от различен вид аграрни култури, като пшеница и шафран, надалеч по-малко доходоносни. След идването на талибаните 600 000 души са напуснали Афганистан към Европа., означи тя.

Фентанилът е новата синтетична дрога, която е 40 пъти по-силна от най-силните опиати и 2,5 мл са задоволителни да убият човешкия организъм, уточни още евродепутатът.

Йончева означи, че това, което се пробва да направи Европейски Съюз, е да има европейски офицери, специалисти по опиати по тези пристанища в Коста Рика и Мексико, от които потеглят кораби за Европа и идват кораби от Китай, с цел да се опитат да пресекат нещо, което по думите ѝ занапред набира скорост.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР