Нещата в Русия съвсем не са розови и на прага

...
Нещата в Русия съвсем не са розови и на прага
Коментари Харесай

Властта в Русия съветва пенсионерите как да оцеляват в стил Мария Тереза

Нещата в Русия напълно не са розови и на прага на идната зима елементарните хора се пробват да споделят терзанията си с ръководещите. Последните обаче не се трогват от ниските пенсии на възрастните и раздават препоръки - както го е правила брачната половинка на френския крал Луи XIV Мария-Тереза и чиито думи бедняците да ядат пасти, вместо самун, се приписват на Мария-Антоанета, брачна половинка на Луи XVI.
" Ако пенсията не ви стига за храна – яжте по-малко. " Това посъветва възрастните хора депутатът от Свредловската регионална дума Иля Гафнер, когато цените на продуктите в Русия набъбнаха с 25%.
" Грубо казано, в случай че не стигат парични средства, би трябвало да си спомним, че ние сме руснаци, съветски хора... минали сме през апетит и мраз. Може да стартираме да се храним по-малко... ", бяха точните думи на Гафнер.
Месец по-късно кметът на Вологда Евгени Шулепов посъветва хората да ядат коприва , с цел да преживеят тежките времена.
Депутатът и зам.-председател на Думата Пьотр Толстой, прочут и у нас с дебелашкото си предложение Русия да купи цяла България, откакто купила Черноморието ни, предложи на руснаците да се откажат от задграничните медикаменти и да се лекуват с дъбова кора и глог.
" Заради Путин може да ползвате по-малко електрическа енергия ", прикани чиновникът-милионер Игор Шувалов.
" Вместо да живеят в общежития студентите да купуват жилища от най-малко 50 кв. м " , сподели политикът и ръководител на Съвет на федерацията на Русия от 21 септември 2011 година Валентина Матвиенко.
Самият Дмитрий Медведев сподели на пенсионерите „ да се държат” , откакто възрастни хора му се оплакаха, че не могат да живеят с пенсия от 8 хиляди рубли (около 106 долара). А учителите, недоволни от ниските си заплати, Медведев прати да се пробват в бизнеса.
Да не се срамят от бедността и да живеят с 3500 рубли (около 46 долара) на месец, предложи депутатът Николай Валуев, едно от огромните имена от близкото минало в професионалния бокс.
Първенството обаче държи някогашният към този момент министър на труда на Саратов Наталия Соколова, която разгласи, че 3500 рубли на месец са изцяло задоволителни за „ минималните физиологични потребности.” " Макароните са евтини на всички места ", посочи тя. Соколова сподели още, че самата тя не яде месо, а пилешкото е на ниска цена. Съветът ѝ включваше и да се употребяват сезонните плодове и да се употребяват пониженията в магазините. Бившият към този момент министър напомни и изгодата от 40-дневните пости.
След рекомендациите си Соколова беше свалена от поста си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР